a w Woli nowe chlewnie budują na potęgę. To społeczeństwo nie jest zbyt postępowe, tzw kultura biesiadna. Nachlać się, napić i opowiadać jacy jesteśmy wspaniali i jak to nam się należy. Niestety ale czasem mi wstyd za innych Polaków.
ja jem mięcho, bo moi przodkowie wikingowie i słowianie żarli mięcho - a chłopy były silne jak dęby :)
poza tym na produkcji, magazynach czy przy noszeniu mojej madzi na rękach muszę mieć siłę, nie chce być drugim dżeksonem, który nosi koszulkę z jednorożcem, ma manikiurek na łapkach i udaje szimejla
poza tym... ćwiartki z kury są tańsze niż taki pomidor malinowy (który notabene nie przypomina pomidora), a kosztuje 16zł?
Eliminują,ponieważ warzywa są tańsze jak mięso.Co za wyjście,trzeba zostać jaroszem.
Ja jem i jadł będę, a lewackie ideologie mam tam, gdzie to mięso kończy pobyt we mnie.
Jestem weganinem, biegam, pływam, od lat chodzę na siłownię, wyglądam i czuje się doskonale, a jakieś głąby piszą, że wyglądam gorzej od pochłaniaczy zatrutej wieprzowiny, odpowiedzcie sobie sami jaka jest świadomość i stan umysłu wielu osób, tragedia .
Haha tutaj o burgerach a w innym artykule, który ukazał się praktycznie w tym samym czasie o ASF. Prowokacja?? a niech wyleją wiadro pomyj na rolników, przynajmniej będzie się coś działo na portalu. Nie wydaje mi się żeby to był istotny temat na portal regionalny.
Biorąc pod uwagę ile jest pestycydów i innej "chemii" w warzywach i owocach życzę zdrowia.
Przede wszystkim żeby potrawy zachowały wartości odżywcze trzeb aje tez odpowiednio przygotowywac.Wit. C rozpuszcza sie w wodzie więc jeżeli warzywa za długo moczymy przed obróbka termiczna albo ewentualnym rozdranianiem nie oczekujmy tej witaminy w tych produktach.To samo z witaminami rozpuszczalnymi w tłuszczach jezeli nie dodamy ani grama tłuszczu po prostu nie przyswoja sie w naszym organiźmie.
Warto wiedzieć, że miedź jest lepiej przyswajana z diety bogatej w białko zwierzęce niż z diety zawierającej głównie białka roślinne. Ponadto przyswajanie jej poprawiają węglowodany (glukoza i skrobia, w mniejszym stopniu fruktoza) i witamina C.
Z tego co się orientuję na diecie roślinnej są mieszkańcy Korei Północnej. Przynajmniej większość. Tak piszą co poniektóre media. Oczywiście w tym wypadku owe media piszą ,że pokarm bezmięsny w tym kraju jest oznakiem głodu. Pewnie to i prawda i Koreańczyk północny, zwyczajny obywatel zjadłby kawał mięsa bez zastanowienia co będzie dalej.Oczywiście dla jego zdrowia.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!