To łodzianie ponieśli jakieś nakłady ? Toż to ruina!!!
Budynek przed oddaniem pod zarząd Miasta był w doskonałym stanie technicznym. Miasto rękoma Uniwersytetu Medycznego zniszczyło obiekt! Ale może za to któreś z dzieciaków oficjeli
dostało się na wymarzoną medycynę do Łodzi? Za zasługi!!
Prezydent Waldemar Matusewicz dokonał tej darowizny. A w NBP miało być Biuro Obsługi Mieszkańców. Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze. Podobna sytuacja była z obiektem sportowym na ul. Batorego. Andrzej Pol kiedy był prezydentem miasta postanowił podarować Akademii Świętokrzyskiej. Po kilku latach musieli zwrócić obiekt a miasto za nakłady zapłaciło im 2 mln. Ja nie wiem czy w tym mieście sprawujący władzę mają w głowie rozum?
"W przypadku niewykorzystania darowizny na cel określony w umowie, darowizna podlega odwołaniu" - tak wynika z zapisu Ustawy z 21 sierpnia 1997 roku o gospodarce nieruchomościami (art. 13 ust. 2)".
Cyt. "Elżbieta Jarszak z piotrkowskiego magistratu wyjaśnia, że odpowiednie dokumenty są już przygotowane i akt notarialny powinien zostać podpisany do końca czerwca. - Akt jest podstawą do zwrotu nakładów poniesionych przez Uniwersytet Medyczny..."
Zaraz, zaraz, przecież ślepy w karty nie gra jak mówi stare powiedzenie. Przecież ci którzy przejmowali obiekt byli ludźmi odpowiedzialnymi wiedzącymi co robią. I dlatego w to co dostali za darmo inwestowali pieniądze. Czy bank lituje się nad inwestorem źle lokującym zaciągnięty kredyt?
Dlaczego dzisiaj ja i inni mieszkańcy tego miasta mamy pokrywać koszty związane z brakiem wyobraźni i jakąś niefrasobliwością? Przecież zwrot kosztów nastąpi z i tak już bardzo nadwyrężonego miejskiego budżetu. Za te pieniądze to JA chcę mieć choćby porządne przystanki komunikacji miejskiej.
Albo nowe autobusy, jak w Bełchatowie: http://skocz.pl/MZKEBE19
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!