metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
loginus ~loginus (Gość)19.02.2013 21:30

"ann" napisał(a):
Trzeba trochę się orientować i poczytać, to zdziwienie przejdzie!szkołę buduje - finansuje IKEA, 8 milionów wyłożyli jak tylko wójtem został piekarek

oto odpowiedź na Twoje pytanie. Piekarek po prostu potrafił załatwić kase od IKEI , dlatego się chwali

"" napisał(a):
IKEA daje kasę Fundacji w Jarostach, Fundacja szkołę buduje, a wójt Piekarek się chwali wszędzie, że to wszystko to jego zasługa i że właściwie to jest to inwestycja gminna w oświatę.

00

biały ~biały (Gość)19.02.2013 20:30

"Szary" napisał(a):
Czy nie można by poprosić tej IKEI, żeby w imieniu mieszkańców Rękoraja - poprosiła wójta, żeby nam w końcu odpuścił.

a co ma odpuścić w Rękoraju ? kasę na nowe gimnazjum, przedszkole i stołówkę dla stowarzyszenia. przecież w tym ekoraju to będą mieć lepiej niż w u nas i juz sie cieszą i myślą jak dzieci ściągać z innnych wsi

00

Mała Małaranga18.02.2013 13:19

"alek" napisał(a):
a To w Rękoraju IKEA ma siedzibę czy w Jarostach??

Tylko, że w Jarostach buduje się nową szkołę, a w Rękoraju stoi wyremontowana, którą pewnie zamkną, bo przecież będzie nowa - w Jarostach.

00

Al Bundy ~Al Bundy (Gość)18.02.2013 12:32

Dyskusje o tym już się tu toczyły, a szkołę już powoli kończą, więc nie ma sensu bić od nowa piany:
http://www.epiotrkow.pl/news/IKEA-sfinansuje-budowe-szkoly-w-Jarostach,9236
http://www.epiotrkow.pl/news/Ikea-buduje-szkole-w-Jarostach,11870

"alek" napisał(a):
bo komuna juz sie dawno skończyła!

Nieodmiennie mnie bawi, gdy spotykam się z takimi opiniami :) Nawet nie wiesz, co piszesz...

00

alek ~alek (Gość)18.02.2013 12:13

"Szop" napisał(a):
Dlaczego nie traktuje się ludzi równo?

bo komuna juz sie dawno skończyła! i robi sie cos tam gdzie jest potrzeba i kasa , a nie kazdemu po troszku dzieli biede. stad ta róznica! a To w Rękoraju IKEA ma siedzibę czy w Jarostach??

00

ares1 ~ares1 (Gość)18.02.2013 11:17

"Raciborek" napisał(a):
To się nazywa polityka - żeby mówić, a niewiele powiedzieć.

Bardzo dobrze ujęte :)))

00

Raciborek ~Raciborek (Gość)18.02.2013 10:57

Cytuję:
A ja tylko przypomnę, że gdy nowy Wójt objął stanowisko obiecał szkołę również w Srocku...

- Tak, obiecał, że żadnej nie zamknie. Ale nie obiecywał, że nie odda ich stowarzyszeniom. Jak te nie dadzą rady - to szkoły będą zamknięte przez stowarzyszenia, nie przez wójta. Więc obietnicy dotrzyma, nawet jak już w szkołach zgaszą światło. To się nazywa polityka - żeby mówić, a niewiele powiedzieć.

00

Mała Małaranga18.02.2013 09:22

A ja tylko przypomnę, że gdy nowy Wójt objął stanowisko obiecał szkołę również w Srocku...

00

sklave sklaveranga18.02.2013 09:27

"ares1" napisał(a):
Tym że sponsor sobie zażyczył szkołę w Jarostach i kropka!

Bardzo piękna bajeczka.
No aż się wzruszyłem.
http://sklave.manifo.com/

00

ares1 ~ares1 (Gość)18.02.2013 09:29

"sklave" napisał(a):
Bardzo piękna bajeczka.No aż się wzruszyłem

No to mi bardzo miło :))) Ale znając Twoje wypowiedzi pewnie Ty znasz powód czemu tam. Więc?!

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat