Przypomnij mi, najlepiej z podaniem źródła.
swietny artykul. juz myslalem ze zamknie szczekaczki niektorym malkontentom. ale widac nienawisc do kosciola w latach komuny zostala gleboko zaszczepiona, a w miescie duzo czerwonych ktorzy sa niezwykle aktywni mimo ze nie maja tutaj wiekszosci. IDZIE sobie do Lodzi a moze lepiej Warszawy. tsam bedziecie wsrod swoich
...nie chodzi o nienawiść tylko o ślepe zapatrzenie w kościół.
Dziwne że pracodawcy którzy pracowników traktują jak śmieci w kościele stoją i żarliwie modlą się. Ludzie a szczególnie starzy ludzie nie maja na leki ale ostatnie pieniądze noszą do kościoła ,o to że w kościele panuje pedofilstwo i jakoś to uchodzi księżom na sucho, brakuje przedszkoli, ludzie nie maja co jeść a inni noszą do kościoła takie datki że hoho, stoją w niedziele na mszy obrani w złoto , diamenty i wierzcie nie chodzą do kościoła by modlić się tylko żeby się pokazać i swój statut społeczny, a to że niektórzy nie dadzą nic na kościół powiedzieć to tylko zacofanie i ciemnota ludzka.
Jestem najzwyklejszym na świecie ateistą, żadnym tam malkontentem czy czerwonym a z komuną nie mam nic wspólnego, bo jestem za młody aby pamiętać te czasy.
jak ktos nie chodzi do kościola , to nie znaczy, ze jest od razu komuchem
Czytając komentarze to zdaje mi się, że najwięcej do powiedzenia mają osoby co kilka lat w kościele nie byli.
Szaleństwo ile jest już tych kościołów w Piotrkowie,jak czarna mafia nie wie co z kasą robić to niech wybudują coś pożytecznego co by mogło służyć społeczeństwu.Policzcie ile już ich macie.
mol
molranga
przedwczoraj, 23:28
"bigi" napisał(a):
Pamiętasz jaki procent zebranych przez Caritas pieniędzy był przekazany dla powodzian w 1997?
Przypomnij mi, najlepiej z podaniem źródła.
Twoja prośba jest idealnym źródłem. Albo umoczony/a, albo nawiedzony/a. Dodatkowy temat do zgłębienia to hala w Katowicach i zbiórka. Latka lecą, a rozliczenie na kolanie piszemy. Tylko nie szukaj informacji na stronie kurii, albo Niedzieli hehehehehe
Zapytam inaczej.Po co tam iść w dzisiejszych czasach?Kiedyś ludzie chodzili sami bez przymuszenia nawet patrzać na czasy komuny.Dziś nie chodzą bo księża są temu winni.Ciągle tylko narzekają ciągle im mało.Przychodzi po kolędzie wysłucha i juz z koperta maszeruje zadowolony bo kasa na autko już jest :))) Chyba Ci nie musze tłumaczyć jak się dzielą z proboszczem np z kolędy :))) Więc pytam ponownie.Po co tam iść skoro parafianin jest traktowany w obecnych czasach jako krowa dojna tylko?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!