Wymowa całego artykułu, powtarzam - całego - była dla mnie taka, że każda sprawę należy zbadać wnikliwie, z różnych stron, nie można pochopnie rzucać oskarżeń. Niestety ksiądz padł ofiarą takiego postępowania dziennikarzy, których interesuje jedynie sensacja, chwytliwy tytuł, liczba sprzedanych egzemplarzy , oglądalność.Doprawia więc ideę i wydala. Nie zabijajmy ludzi za słowa!
Ale w jakim to było mieście? W Piotrkowie Trybunalskim nie ma takiego skrzyżowania - między ww. ulicami jest plac Tadeusza Kościuszki.
Jego poprzednik powołał do życia parafię pw. Jana Pawła II na podstawie własnego widzimisię. Z tego co wiem nikt w Piotrkowie Trybunalskim o kolejną parafię nie zabiegał. Widać więc, że nawet biskup nie jest nieomylny, bo też jest tylko człowiekiem. Jak powiedział dawno temu jeden rzymianin: "Errare humanum est".
Ksiądz Irek przeprosił Kościół, czyli nas, bo to ludzie są stanowią Kościół.
Szkoda człowieka. Głupi tekst palnął, naprawdę głupi, a media z panią Radziszewską na czele zrobiły z niego pedofila. Mam nadzieję, że sprawa tak się wyjaśni, że jeszcze wszyscy będą musieli go przepraszać.
No i wreszcie zrobiło się głośno o Piotrkowie Trybunalskim, o którym wydawało się, że świat chyba zapomniał. Może wreszcie zaczną do Was kursować jakieś autobusy i pociągi z innych dużych miast, bo niestety obecnie żeby dojechać do Piotrkowa z południa Polski, trzeba jechać przez Wawę, albo czekać Bóg wie ile na alternatywne połączenie.
Jedno zasadnicze pytanie: "co ten światły gość zrobił dla miasta?" I proszę o konkrety. Z tego co wiem w jednej ze szkół w której powinien edukować młodzież był może trzy razy. Resztę czasu poświęcił na organizację wycieczek dla decydentów i wożenie d...py za ich kaskę. Rozumiem ich oburzenie, bo kto im załatwi kilkudniową wycieczkę za 300 zł?
Ksiądz zrobił bardzo dużo dla Piotrkowa, no ale cóż żyjemy w takich czasach gdzie media i polityka są w stanie zniszczyć każdego. A niewinnemu człowiekowi zawsze trzeba pomagać. Szczególnie takiemu, który zrobił tyle dobrego i nigdy nie odwrócił się od człowieka w potrzebie, zawsze potrafił wysłuchać i pomóc.
ta na marszu w Wawie jest też tylko 5 osób dzisiaj: wygwizd dostała taki,że go dobrze zapamięta, zobacz nagrania a nie pisz pajacu
Ksiądz przeprosił Kościół, ale nie dzieci i molestowanych, nie wszystkie dzieci należą do kościoła katolickiego, obraził wszystkie dzieci i te z rodzin wierzących i niewierzących, a tak w ogóle przeprosił za zło wyrządzone kościołowi, czyli co ? INSTYTUCJI, a nie za słowa.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!