Nie mogę tego zaakceptować i pojąć, dlaczego darmozjady (bezrobotni) też im ten bon przysługuje?! Tak samo z 500+ powinno przysługiwać tylko OSOBOM PRACUJĄCYM, by to 500 rodziny mogły wykorzystać na opiekunkę, przedszkole itp. Ale mądrzy niby ludzie krajem rządzą...
Jak wiecie, pieniążki na bon turystyczny jak i 500+, 300+, mieszkanie +, 13 -ta emerytura jak to powiedziała niejaka p. Justyna, hodowane są na farmach pod warszawą. Rodzą się jako 5 groszówki i ze względu na dobre warunki i wolny wybieg, rosną jak na drożdżach i cieszą nasze oczka. Jak dorosną w sposób humanitarny, pakowane są do wyścielonych siankiem pudełeczek i wysyłane do banku i tam pani Grażynka delikatnie wciska je do komputerów (ta mała dziurka po lewej stronie) i lądują na Pani koncie. A skąd się biorą i jak rozmnażają? Każdy (dorosły) pieniążek (jak osiągnie wartość 200 zł) łączy się w pary z innym pieniążkiem i robią małe pieniążki. A ze względu na ciepłe słoneczko, dobre jedzonko i wygodne spanko pieniążków jest coraz więcej. Bo jest im dobrze i mama pieniążek z tatą pieniążkiem mają coraz więcej i więcej dzieci pieniążków.
Tak więc kochani, niczym się nie przejmujcie tylko korzystajcie z tych wszystkich plusów, o nic się nie musicie martwić bo finansowej gotówki nasz rząd ma nieprzebrane ilości.
Niech ONI sobie wsadzą w nos swój bon! Nic od nich nie chcę! Uważają, że jak ktoś dostanie jakiś zafajdany bon, to potem ma moralny obowiązek na nich głosować, tak, jak z 500+, 13-tką dla emerytów itp. Teraz się słyszy takie rozmowy: dostałeś 13-tę, no i co? Nie chcesz na nich głosować, to trzeba było nie brać tej 13-tki! Ręce opadają! Ludzie w większości nie mają bladego pojęcia o ekonomii i uważają, że jeśli rząd rozdaje pieniądze i to znaczy, że dobrze rządzi! A przecież rozdają NASZE, a nie swoje pieniądze i przy tym część tych pieniędzy marnotrawią. Tu popieram Konfederację: Jeśli nas stać na różne plusy, to może lepiej po prostu obniżyć podatki? Ale oni chcą, żebyśmy płacili wysokie podatki i później z tych podatków nam łaskawie dawać prezenty mówiąc: No, dostałeś prezent, to chyba wiesz, na kogo masz zagłosować? A więc robią to DLA SIEBIE, a nie DLA NAS! Żeby jak najdłużej utrzymać się przy władzy, przy ukochanej władzuni i jak najlepiej dzięki temu ustawić w życiu siebie i swoją rodzinę!
W każdym państwie europejskim pieniądze są rozdawane na dzieci... To tak zwany socjal.
Żaden rząd i prezydent nie dbał o rodziny jak teraz obecny Prezydent Andrzej Duda!
Niech rozdaje dalej i właśnie nam Polakom, a nie darmozjadom uchodźcom z Azji, Afryki...
Ludzie jak was czytam to mi się was żal robi rozdawnictwo he tak działa Europa cymbaly dzięki temu 500 + macie te etaty w heringu banda idiotów
.Czy warto pracować no nie wszystko dla nierobów to nic innego jak kupowanie głosów. Ostatnio idziemy w trójkę do pracy siedzi a tu siedzi taki koleś na ławce z piwkiem w dłoni i mówi: .po co wy idzieta do roboty ja nie pracuje i mam.
No tak koleś ma piątkę dzieci na każde 500 + do tego MOPS daje kasę i rzeczywiście po co pracować.
Ten program promuje nieróbstwo i szkoda ,ze społeczeństwo nadal jest tak tępe i ciemne ,ze dalej głosuje na tych samych
I to właśnie jest rozdawnictwo.
Człowiek zarabiający 5 tyś. i więcej -po co jemu Państwo jeszcze ma dokładać.
Pomoc powinno być dla osób pracujących i w zależności od zarobków , ale również na dzieci te które się uczą-powiedzmy do 21 roku życia. Jeśli te dzieci studiują, to właśnie na nie rodzice najwięcej wydają. Utrzymanie takiego dziecka na studiach jest ciężkie, rodzice muszą sobie odmawiać wszystkiego. A jeszcze jak studiuje dwoje dzieci jednocześnie-to jest wręcz niemożliwe, żeby je utrzymać. Muszą niestety iść do pracy i studiować zaocznie.
Ja jakoś od rządu nic nie dostaję, tylko muszę ciężko harować na to, żeby Dżesiki i Brajanki miały wakacje. Dla mnie to, co się dzieje w tym państwie, to jest jakaś paranoja. Nie ma pieniędzy dla osób z niepełnosprawnością, ale są pieniądze, żeby darmozjadom sponsorować wakacje? No ludzie, co z Wami jest nie tak, że popieracie ten rząd? Ja już jestem coraz bardziej zmęczona tym, że rząd bez mrugnięcia okiem rozdaje moje i Wasze pieniądze.
Szkoda że nie dają czystej gotówki.A pozatym to śmieszne pieniądze.Za takie grosze to ja najwyżej mogę sobie do Zarzęcina pojechać.Tyle kasy wywali na niepotrzebne karty do glosowania a tu śmieszne grosze.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!