Odnośnie ekscytujących miejsc w naszym pięknym mieście polecam wszystkim wycieczkę na ul. Przedborską. Nie bierzcie ze sobą żadnych cennych rzeczy jedynie ok. 2 zł na wejściówkę i ochronę w tym rezerwacie. Obecnie, jest on dodatkowo odcięty od świata placem budowy. Klimat jaki tam panuje to wymieszanie Czarnobyla i wioski dzikusów z dżungli amazońskiej. Tubylcy wyglądem i zachowaniem również doskonale się w pisują w taki krajobraz. Naprawdę warto!
Każdy psioczy,a ja,mimo,że mieszkam na osiedlu Dmowskiego to mam znajomych na starówce.Tak się utarło,że zawsze obwiniamy tych napiętnowanych.Owszem,od pokoleń rządzi tam patologia(jest jak jest)ale są też ludzie,którzy myślą innymi kategoriami.Pracują,kochają,mają rodziny,wychodzą rano z pieskiem,piją mleko na śniadanie...
Ale już niedługo wyburzą tam wszystkie kamienice i nie będzie już bram, w których można by było stać. I po kłopocie.
- za ten transparent Lechia Gdańsk została ukarana.
http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=8lJXVfwmHy4
http://dcs-193-111-38-242.atmcdn.pl/scale/o2/tvn/web-content/m/_i/f197002b9a0853eca5e046d9ca4663d5/77e3f30c-2ace-11e1-9d50-001517b10ed8.jpg?type=1&quality=85&srcmode=4&srcx=0/1&srcy=0/1&srcw=800&srch=600&dstw=800&dsth=600 - flaga kibiców upamiętniająca kresy, PZPN nakazał żeby została ściągnięta...
- flaga patriotyczna naszej Concordii, po prawo Polski orzeł.
Nie chce mi się szukać tego więcej. Wy dalej powtarzajcie to co przeczytacie w Gazecie Wyborczej albo usłyszycie w TVN'ie. Wolność słowa na stadionach? To wyrażanie sprzeciwu wobec represji rządu na kibiców. Mogę ci znowu wkleić wiele informacji o tym jak została ona łamana, od zrywania transparentów przeciwko tuskowi do nie pozwolenia na wpuszczenie flagi upamiętniającej zmarłego kolegę. Nikt nie mówił o patriotycznych graffiti w Piotrkowie bo akurat tutaj takie jeszcze nie powstały, mówię o normalnych ładnych klubowych :) Chcesz to patriotyczne też mogę Ci pokazać z całej Polski. Dalej żyjecie w latach 90tych i macie wyobrażenie kibica jako pijaka który leje się tylko po mordach. I czemu nie odpowiedziałeś na to co napisałem we wcześniejszym poście tylko zmieniłeś temat na to, że mieszkasz w Łodzi? Podałem Ci fakty o akcjach charytatywnych kibiców, a ty mi wklejasz jakieś głównie polityczne linki bo PO było oburzone, że kibice ich krytykowali i próbowali to podłączyć pod PiS.
Mądrze piszesz. Bo problem łobuzerki i totalnego upadku w tym rejonie miasta istnieje od dziesięcioleci. Czy rzeczywiście nie było żadnej możliwości, aby przez tak długi czas realnie wpłynąć na ten stan rzeczy? Wątpię.
Takie teksty, to nic innego jak urabianie publiki pod kolejne eksmisje i wyburzenia...
A później będzie już ładnie, piknie i dobrze.
Komu, to się okaże niebawem, kiedy ogłoszą, kto dostał grunty spod pierwszych wyburzeń.
W sumie też bym się bał mieszkać na ulicy - mógłby mnie np. samochód przejechać podczas snu. ;)
Eksmisja i wyburzenie to nie jest jednoznaczne ze "zlikwidowaniem" łobuza,"dresa"...
Trzeba takiemu dać mieszkanie...niestety...A przydziela sie takie lokale w blokach obok spokojnych ,zasiedziałych od lat lokatorów...Znam z autopsii takie przypadek - cała klatka schodowa jest terroryzowana przez żulernię, która przesiaduje na schodach , szczy po kątach, a od czasu do czasu puszcza pawia.Że o jaraniu papierochów nie wspomnę.Śmierdzi,że głowę chce urwać...
Może "decydenci" pomyślą najpierw komu na głowę zwalają takie problem...?!?!
Dlaczego moderator przepuszcza wpisy zawierające wulgaryzmy, takie jak poniższy (Strarówka RLZ, 2.08.2012, godz. 14:40)?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!