metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
zet ~zet (Gość)17.11.2009 14:22

Dobrze zeby staz miejska ganiajac ludzi zwracała uwage kto mieszka na tym osiedlu a kto jest przyjezdny. a co do parkingu wielopoziomowego coz... wielu nie ogarnia.

00

maddox ~maddox (Gość)17.11.2009 14:27

Może rozwiązaniem byłyby upoważnienia wydawane przez spółdzielnię albo miasto dla ludzi którzy mieszkają na tym osiedlu. Parkingi pod blokami zrobić wtedy tylko dla mieszkańców i wlepiać mandaty bez litości przyjezdnym którzy tam zaparkują.
ps. Co do samego parkingu to jest jednym z lepiej zorganizowanych jakie widziałem do tej pory. Bardzo fajnie się po nim jeździ i łatwo się połapać co i jak.

Komentarz był edytowany przez autora: 17.11.2009 14:30

00

k-way ~k-way (Gość)17.11.2009 14:35

"maddox" napisał(a):
Może rozwiązaniem byłyby upoważnienia wydawane przez spółdzielnię albo miasto dla ludzi którzy mieszkają na tym osiedlu. Parkingi pod blokami zrobić wtedy tylko dla mieszkańców i wlepiać mandaty bez litości przyjezdnym którzy tam zaparkują.

W 100 procentach zgadzam się z Tobą, to chyba jedyne rozwiązanie, które zdałoby egzamin!

00

Maslo ~Maslo (Gość)17.11.2009 14:47

dokładnie dopóki nie będzie mandatów za parkowanie pod blokami osób które tam nie mieszkają to problem będzie istniał wiecznie . ja sam wzywałem kilka razy strasz miejska ale oni to olali mimo ze auta nie dość ze nie były mieszkańców danego bloku to jeszcze stały centralnie na trawnikach a przez to niszczyły je doszczętnie .

00

zet ~zet (Gość)17.11.2009 14:47

"maddox" napisał(a):
ps. Co do samego parkingu to jest jednym z lepiej zorganizowanych jakie widziałem do tej pory. Bardzo fajnie się po nim jeździ i łatwo się połapać co i jak.

zgadzam sie. jest dobrze oznakowany i zeby nie wiedziec jak tam jechac trzeba byc wybitnym beztalenciem. a sprawa wydawania pozwolen ma swoje dobre i zle strony bo co gdy rodzikna wpadnie do ciebie?? zaraz mandat dostana :D

Komentarz był edytowany przez autora: 17.11.2009 14:48

00

zet ~zet (Gość)17.11.2009 14:49

Cytuję:
Znaczna część odwiedzających Focus Mall przyszła pieszo lub skorzystała z komunikacji miejskiej, ale sporo kupujących - zwłaszcza z miast ościennych przyjechało swoimi samochodami i parkowało po prostu - „gdzie popadnie”

EPI jak sie patrzy :)

00

motyl ~motyl (Gość)17.11.2009 14:57

Parking rzeczywiście jest bardzo dobrze zorganizowany. Jednak moim zdaniem problemem jest dojazd do niego, tzn nie ma jakiegoś szczególnego "drogowskazu" do niego, przez to jestem pewien, że wielu przyjezdnych nie wiedziało gdzie jest parking.

00

Maslo ~Maslo (Gość)17.11.2009 15:00

zawsze można wprowadzić taki zwyczaj ze osoby odwiedzające kogoś w danym bloku mogą zostawić numer mieszkania na kartce za szyba wtedy straż miejska może to sprawdzić czy dany delikwent tam faktycznie jest . wiadomo ze to wymaga trochę zachodu ale leprze to niz szukanie miejsca parkingowego i wsiekanie sie ze go nie ma

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga17.11.2009 15:07

"maddox" napisał(a):
Parkingi pod blokami zrobić wtedy tylko dla mieszkańców i wlepiać mandaty bez litości przyjezdnym którzy tam zaparkują.

Hmmm... A jak taki Maddox przyjedzie z Wrocławie do babci w Piotrkowie i zaparkuje furę na DW pod jej blokiem to też mandat? ;)

00

??? ~??? (Gość)17.11.2009 15:18

"maddox" napisał(a):

A co w sytuacji jak przyjedzie do mnie rodzina z daleka ???
Gdzie a auto zostawić???
Albo jak będe miać auto z wypożyczalni lub jak pożycze od teścia (EPI itp) bo swoje będe mieć popsute albo wcale ???
Albo jak mąż mój jest zameldowany w innym mieście i auto jest zarejestrowane na niego i ma np EBE lub EPI a mieszkamy razem na tym osiedlu to też dostaniemy mandat???
Albo jak ktoś wynajmuje mieszkanie czy też pokój np student z innego miasta??? To ma auto przerejestrować????

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat