Kandydaci w najbliższych wyborach: Roman Drozdek, Zbigniew Ziemba, Sławomir Ogrodnik, Artur Jędrzejczyk. Kto na kogo będzie głosował?
Z tym poparciem KGW, OSP, rady i pracowników polemizowała bym. Moim zdaniem większa połowa to przeciwnicy, a jak dodamy do niej większość młodych wyborców i prężnego kontrkandydata to musi być dobrze. Wiara i konsekwencja to dwie siostry sukcesu.
Wy musicie się naprawdę postarać żeby wymieni wójta Romana. Wojtek z Gomulina obstawił straż która popiera wójta. Radna Beata z Gomulina z Przewodniczącą G. obstawiły radę i inne osoby zalezne. Radna z Blizina z byłą przewodniczącą obstawiły Koła Gospodyń wiejskich. Proboszzowie poszczególnych parafii sa za Wójtem Romanem. Cały urzad gminy, GOK, GOPS, Spółki wodne, Wodociągi sa obstawione przez ludzi wójta a Ci wszyscy mają swoje rodziny, wójków, ciocie. Duża liczba ludzi. Ciężko będzie Wam zmienić wójta chyba że "umoczy" w czymś i będzie bardzo głośno o tym. Tylko w takim wypadku w innym nie widze szans.
Kto chce zmiany wójta? Czy jest wielu mieszkańców chętnych? Ja i moja rodzina bardzo byśmy chcieli zmianę wójta.
A skarbnika "wielka rada" odwołała i nadal pracuje. Czy ktoś wie o co chodzi ? Może bierze i emeryturę i pensję ?
Czas na zmianę wójta w nadchodzących wyborach. Przynajmniej ja i moja rodzina nie zagłosujemy już na R.D.
Jak w pierwszej turze kilku kandydatów rozbije głosy, to druga tura jest "nieobliczalna" i wszystko może się zdarzyć. Byłoby super. Zostało tylko pół roku i się okaże.
Więcej wiary, co to już nie ma w tej gminie młodych, mądrych ludzi , którzy są bezpartyjni i nadawali by się na takie stanowisko. Moim zdaniem na pewno ktoś się szykuje, tym bardziej, że pensje wójtów kształtują się w granicach 14 tysięcy na rękę plus 13-stka, nagrody na Dzień Samorządowca, fundusz socjalny itd.
Ja tam widzę pod biało czerwoną flagą pustkę, a potem asfalt.
Boże, jak mnie denerwują, te wszystkie szopki z modłami, procesjami i przemowami na temat bozi, honoru i łojczyzny! A jak zgasną światła i fotooperatorzy rozejdą się do domów, to zaraz zaczynają się wyścigi po kasę, różne wziątka oraz po inne konfitury...
I tak w całej Polsce!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!