metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
a może? ~a może? (Gość)22.08.2018 17:10

a może to przy pracach w zeszłym roku, przy zrywaniu starej nawierzchni i wykopkach pod nową "drogowcy" popodcinali korzenie i kasztanowce padły, bo po pozostałych pniach w większości nie było widać pustych środków?
Oprócz starych wycięto sporo młodych drzew?

152

Kamieńsk, Moszczenica, Przygłów ~Kamieńsk, Moszczenica, Przygłów (Gość)23.08.2018 07:42

... i tak potem wygląda Piotrków!

50

gość ~gość (Gość)22.08.2018 20:20

A oco ci chodzi lepiej żeby na głowę ci spadło bardzo dobrze wycinać drzewa stare spruchniale

311

deliver ~deliver (Gość)23.08.2018 08:54

dziwi mnie jak ludzie sa zakochani w drzewach a jeszcze bardziej w tych starych z ktorych w czasie silniejszych wiatrow lub podmuchow wiatru leca galezie i niszcza to co pod nimi stoi a jeszcze moga kogos zranic lub nawet zabic. po co takie drzewa trzymac lepiej posadzic nowe i za 5 lat mamy piekne drzewo nie za duze ale przynajmniej bezpieczne. i niech mi nik tu nie pisze ze stare drzewa to historia blagam jaka historia.

36

No ładne... ~No ładne... (Gość)23.08.2018 07:39

... takie amerykanskie:)

41

m.p. ~m.p. (Gość)22.08.2018 17:05

Co za bzdury!! Na palcach jednej ręki można wyliczyć drzewa, które w środku były spróchniałe - wiem bo mieszkam nieopodal i codziennie tamtędy przechodzę. Wycięto niemal wszystkie kasztany (w tym zdrowe, nieuszkodzone, młode - średnica pnia 20-30 cm też).Ponadto nie usunięto korzeni - drzewa "ucięto" na wysokości 30-50 cm od podłoża. A` propos 100-lecia niepodległości, to faktycznie Aleje cmentarne obsadzono kasztanami ponad 100 lat temu, więc w 100-lecie niepodległości postanowiono, je wyciąć i najwidoczniej w ten sposób upamiętnić rocznicę odzyskania przez Polskę niepodległości. Faktycznie goły beton bez drzew nagrzewający się do kilkudziesięciu stopni prezentuje się znacznie lepiej, bo to jest beton na miarę naszych potrzeb i możliwości....

190

Jeszcze tu kiedyś powrócę ~Jeszcze tu kiedyś powrócę (Gość)22.08.2018 14:15

Jak Wy czekacie z czymkolwiek żeby w ten rok cokolwiek zrobić i brylować!!! W sumie widać jak Wam zależy na dobru i bezpieczeństwu mieszkańców!!! Choniak kończ wstydu oszczędź!!!

101

ziwz ~ziwz (Gość)22.08.2018 15:02

słupki na tory

41

wiki ~wiki (Gość)22.08.2018 14:30

Świetny artykuł. Usmiałem się;p

100

takijeden ~takijeden (Gość)22.08.2018 14:15

Słupki zakryly obraz wycietych zdrowych drzew. Wiele z nich niepotrzebnie wycięto. Wystarczy pójść i sprawdzić.

160

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat