metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
władel ~władel (Gość)30.05.2011 13:24

Bez sensu bo co niby ma pokazać zwykłe ekg? Jeżeli ktoś zamierza opierać diagnozowanie swego serca w oparciu o zapis ekg to gratuluję dobrego humoru.

00

P51 ~P51 (Gość)30.05.2011 14:53

"wladel" napisał(a):
Jeżeli ktoś zamierza opierać diagnozowanie swego serca w oparciu o zapis ekg to gratuluję dobrego humoru

No popatrz, to jakie badanie lepiej wykaża stan serca???
Tobi chyba przydałoby sie badanie EEG - w poszukiwaniu mózgu...

00

asec ~asec (Gość)30.05.2011 15:01

"P51" napisał(a):
No popatrz, to jakie badanie lepiej wykaża stan serca???
Tobi chyba przydałoby sie badanie EEG - w poszukiwaniu mózgu...

Nie ośmieszaj się. EKG rzeczywiście jest ostatnim badaniem, które cokolwiek może wnieść. Reszta - u lekarza albo patrz: Internet.

00

P51 ~P51 (Gość)30.05.2011 15:11

"asec" napisał(a):
Nie ośmieszaj się. EKG rzeczywiście jest ostatnim badaniem, które cokolwiek może wnieść. Reszta - u lekarza albo patrz: Internet.

To idź się leczyć w internecie - powodzenia!

00

felczer amator ~felczer amator (Gość)30.05.2011 19:46

Badanie EKG daje wyniki w czasie trwania dolegliwości lub krótko po niej albo po przebytym zawale. Wtedy jest nawet blizna. Badania krwi itd. Władel ma rację. Miałem robione EKG i nic nie wykazało mimo, że moje ciśnienie tętnicze waha się raz w górę raz w dół. Normalnie mam 178/99. A bywa że mam 130/220 i tez nic nie wykazało.

00

P51 ~P51 (Gość)31.05.2011 10:09

"felczer-amator" napisał(a):
A bywa że mam 130/220

O!
Ciśnienie skurczowe wyższe od rozkurczowego...To znaczy że krew krąży w tobie odwrotnie...;-)

"felczer-amator" napisał(a):
Badanie EKG daje wyniki w czasie trwania dolegliwości lub krótko po niej albo po przebytym zawale

Ale EKG nie służy do rozpoznawania zawału ; zawał to nie jedyne schorzenie kardiologiczne.
A co z zaburzeniami rytmu, co z zaburzeniami układu bodźcoprzewodzącego serca, co z przerostem komór...?
Jak widać jest tego trochę, zatem....
Internet wam tego nie powiedział...?
To cham ;-)

00

chora ~chora (Gość)31.05.2011 13:42

"P51" napisał(a):
Ale EKG nie służy do rozpoznawania zawału ; zawał to nie jedyne schorzenie kardiologiczne.
A co z zaburzeniami rytmu, co z zaburzeniami układu bodźcoprzewodzącego serca, co z przerostem komór...?

e, kardiolog, a w którym ty gabinecie przyjmujesz i ile kosztuje wizyta?

00

+40 ~+40 (Gość)31.05.2011 22:13

Po prostu gratuluję'intaligencji'.Dają ludziom bezpłatne badania i jeszcze źle!
Może gdyby jakaś firma zorganizowała darmową konsultację psychiatryczną,byłby większy aplauz?!
P51 szkoda twojego stukania w klawisze,nie dyskutuj z ciemnotą!
Uff skoczyło mi ciśnienie "50/300"

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat