10 000 000:70 000 =142 000 2,6 =54,9 tyle każdy mieszkaniec Piotrkowa płaci za 'M Z K ' czy tego chce czy nie .
Jak dla mnie komunikacja może być płatna, ale niech w końcu będą jakoś logicznie zaplanowane linie. Może miasto i MZK pomyślą o połączeniach pozamiejskich, wiele osób pracuje poza Piotrkowem i nie ma innej możliwości dojazdu jak własnym autem. Sporo osób dojeżdża z Witowa, Poniatowa czy Uszczyna. Mile widziane też połączenie np. z Wolborzem, czy Rozprzą.
Kto jeszcze jeździ mzkami? Babcie za darmoszkę i uczniowie rano do szkoły ulgowo. Teraz każdy ma samochód a nawet kilka w gospodarstwie! Jechałam ostatnio odebrać auto od mechanika. Gdyby nie to, że było późno i mogłam nie zdążyć tylko dlatego wsiadłam w mzkę. Bilet bodajże 3 zł. Żaden to koszt.
A ile kosztują naprawy tych rupieci? Kiedy będą całkowicie nowe autobusy?
Coś dziwnego się dzieje na tym forum. Pewnie ta zapowiadana fala już tak miesza.
Jak komuś nie odpowiadają te autobusy to niech idzie z buta,albo taxi zamówi.Proste i logiczne??
Panie Stankowski niech się pan nie martwi o inne zadania samorządu bo to nie pana zadanie. Pana zadaniem jest właściwe zarzadzanie komunikacja publiczną w mieście a co za tym idzie komfort podróży pasażerów. Być może jakby tabor był nowocześniejszy i linie lepiej rozplanowane mieszkańcy by częściej korzystali z tej usługi.
Komunikacja powinna być płatna. Po co utrzymywać bezpłatną komunikacje. Jak komuś nie pasuje zapłacić to może chodzić pieszo.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!