rękawice bokserskie, ochraniacze na szczęki, przecież to był trening a nie ustawka.
lepiej niech tłuką się na ustawkach niż ganiają się na osiedlach i rżną cwaniaka do spokojnie żyjących ludzi
Tak, bardzo odważni byli, wbiegali do klatki schodowej w takim tempie, że mało się nie pozabijali nawzajem o drzwi. Nigdy nie widziałem też tak szybko wbiegających na 11 piętro bandy kilkunastu osobników, klatki podświetlone, żałuję, że nie mam filmu z tego jak w kolejnych oknach się pojawiają ;-).
Mieli nadzieję wyjść jedną z czterech, ale 7, słownie: siedem radiowozów utrudniło im zadanie na dole na całej długości bloku ;-) spektakl obserwowało pewnie z 1000 ludzi z okien.
I mam gdzieś ich treningi bo są gnoje leczeni za publiczne pieniądze z moich składek. Jak będzie nakaz zwrotu kosztów w publicznym systemie dla takich awanturników wraz z naprawianiem szkód w mieniu i krzywd wyrządzonych osobom postronnym to wtedy będę miał zdanie przedmówcy w tym temacie.
Takie uwstecznienie człowieczeństwa jest obserwowane tylko wśród zorganizowanych grup kiboli kopiących się na ulicy jak wataha gryzących psów.
Najlepszy trening jaki mogę sobie dla takich szczeniaków wyobrazić to milicyjna ścieżka zdrowia w starym stylu jaką niegdyś porządnych obywateli puszczano, na dzisiaj dla takich osobników rozwiązanie jak znalazł. Mieliby po pół roku bolących mięśni dość ustawek na jakiś czas.
Znowu tzw. "pseudokibice"? Co to znaczy pseudokibice? Pseudokibicem to może być ktoś, kto np. idzie na mecz, ale w ogóle nie zna się na piłce, nie wie co to jest spalony, jakie są zasady itp., tylko, że on nikomu nie szkodzi. Ale jeśli ktoś idzie na stadion np. z siekierą z zamiarem jej użycia przeciwko zwolennikom np. drużyny gości, to nie jest żadnym pseudokibicem, tylko po prostu bandytą i tak należy go nazywać bez zbędnych eufemizmów.
Ująłeś to bardzo trafnie.
Jota w jotę uważam tak samo. To oczywiste, szkoda tylko, że nie dla wszystkich. Trzeba zmieniać społeczną świadomość w tym zakresie, jeżeli chcemy widzieć poprawę w zakresie zachowań tych pseudokibiców (czytaj: bandytów).
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!