Rolnicy! Wypad do siebie na wiochy z tymi pikietami. Wara od miasta! Każdy ma was dosyć. Sami nie wiecie czego chcecie. Ciągle wam mało i wszystko się wam należy.Skoro tak żle to skąd wieśniacy macie kasę na samochody, domy dla was i całych rodzin. Jak planujecie przyjechać ciągnikami do miasta do dobrze je umyjcie, żeby smrodu nie było.
..do EP jak narzekasz na miasto ,to zamieszkaj na wsi i weż się za robotę na roli zobaczysz wtedy jaki to rarytas ,kupisz ciągnik i cały osprzęt a ty będziesz siedział i odpoczywał pewnie tak jak w mieście i będziesz miał może 1200zl
zwykły obywatel nie wyjdzie na ulicę,bo na drugi dzień nie ma po co wracać do pracy za marne 1300zł,nie ma go kto zastąpić w przeciwieństwie do rolnika:jakaś babcia lub dziadek,którzy zdali gospodarkę na synusia za emeryturkę.Puknijcie się w głowę,mam rodzinę na wsi i wiem jakie robią przekręty,a za jajka lub mleko to sami nie wiedzą ile brać i nie ma rodziny,w której wszyscy utrzymywaliby się tylko z roli,a jak przyjadą do miasta to nie przeliczają pieniędzy i na nic sobie nie żałują,tak jak my miastowi...A propos górników to nawet mają dodatek tzw piórnikowe i ja się pytam:czym jego dziecko różni się od mojego??????
A co oni, przeleżeli pół wieku pod lodem, że tacy nie na czasie? Hurtem ciągnikami zjadą, by petycję przywieźć? Świat z postępem poszedł. Łysy ma komputer, nie mogą mu tej petycji e-mailem przesłać?
Ja jako konsument lubię, jak ceny spadają. Jak hodowla świń się nie opłaca, to niech hodują co innego, albo przerzucą się na uprawy.
A to, że teraz rolnicy mają stawiane wymogi odnośnie warunków hodowli, parametrów pomieszczeń gospodarczych czy odgórnie ustalane limity produkcji, to tylko efekt tego, że chciało się być w eurokołchozie i brać unijne dopłaty. Więc niech nie narzekają, to tylko efekt wcześniejszych wyborów. Każdy wybór niesie za sobą pewne konsekwencje, i o tym trzeba myśleć wcześniej. A wszystkie partie popierane przez wieś, czyli PiS, PSL i PO, to partie prounijne!
Głosujcie na nich dalej, to zobaczycie zmiany, tak jak świnia niebo.
Do ,,miśka,,i innych co wam przeszkadza,aby przenieść się na wieś i popracować na roli.Byłyby jajka i mleko za darmo,a jeszcze kasy jak siana. Na wsi wszystko samo rośnie ,nawet kasa taki dobrobyt.Nie normowany czas pracy,pełny luz.
Ile będzie kosztowała podatnika wizyta rolników w Piotrkowie? Kto wie?
Strajkują Ci co mają najwięcej.Wstydzili by się jeździć na strajki ciągnikami za 500tys.(ale biedaki)
Jutro będę jechał do pracy drogą gdzie chamy będą protestować niech mi tylko, któryś cham wyjdzie i blokuje drogę od razu wzywam Policję i będę żądał spacyfikowania chama.
Jak się spóźnię do pracy to te chamy pójdą i będą się tłumaczyć szefowi oraz odpracują ten czas, który musiałem poświęcić na postój w korku lub użeranie się z gumiakami.
Jak Wam źle to wyp.... bo inni pracują na każdą złotówkę, a Wam dają z UE za pierdzenie w biedronce kapustą
Jak tu jedna osoba wspomniała państwo z miasta wróciło o 15 z pracy i pyskują na ePiotrków.Tak to jest jak się pracuje 8 godzin dziennie a resztę czasu przeleży i opier.... się a winnego się szuka bo zarabia się 1300:) Mamy prawo dochodzić swoich praw:) a dla państwa z miasta jeżeli któryś pracy szuka to zapraszam hehe :)
Edziu, co to za jednostka miary, wagi, rozumu...? Niestety nie znam. Oświeć mnie, boś Ty pan z miasta.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!