Może warto przypomnieć, że ten projekt był już zgłoszony do Budżetu Obywatelskiego na rok 2020, ale przepadł w głosowaniu (poz. 30 na liście).
https://www.piotrkow.pl/nasze-miasto-t70/aktualnosci-a75/budzet-obywatelski-2020-rozpoczynamy-glosowanie-r14999
Prosimy Pana niech to będzie bezpłatny parking. W tych ciężkich czasach szalejących podwyżek dobre chociaż TYLE.
Dla kogo będzie ten parking? Nadal tylko dla mieszkańców? To ja też poproszę parking koło mojego domu z pieniędzy podatników. Nieważne, na czyim gruncie.
Co jadę Żelazną czy Roosevelta to przeklinam pod nosem władze Piotrkowa :-#
Jestem w szoku jak szybko działa nasza władza ! Czapki z głuf !!!
W dużych miastach rozwija się model "Parkuj i jedź". Parkingi są zlokalizowane na obrzeżach miast, a do centrum można dojechać komunikacją miejską. U nas tradycyjnie - najlepiej wyciąć wszystkie drzewa i wszystko wybetonować. Latem, podczas upałów stawia się kurtyny wodne (za nasze pieniądze), a po ulewach wielki płacz, że zalane drogi. Może czas przebudować solidnie zasady działania MZK w Piotrkowie i dostosować je do potrzeb mieszkańców miasta i okolic. Wtedy kolejne parkingi nie będą potrzebne, a i korki będą jakby mniejsze.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!