Pan prezydent zaczął pokazywać się na mieście. Czyżby rozkręcała się się powoli kampania wyborcza??? Nawet na wystawie kolejek się pokazał choć jako patron wystawy tyle lat nigdy na niej nie był! Litości :)))
Nie ma pięknego parkingu ale można zostawić auto bez opłat, zrobią piękny parking i zaraz będzie obowiązkowa opłata. Zainteresowanie parkingiem od razu spadnie.
W dużych miastach rozwija się model "Parkuj i jedź". Parkingi są zlokalizowane na obrzeżach miast, a do centrum można dojechać komunikacją miejską. U nas tradycyjnie - najlepiej wyciąć wszystkie drzewa i wszystko wybetonować. Latem, podczas upałów stawia się kurtyny wodne (za nasze pieniądze), a po ulewach wielki płacz, że zalane drogi. Może czas przebudować solidnie zasady działania MZK w Piotrkowie i dostosować je do potrzeb mieszkańców miasta i okolic. Wtedy kolejne parkingi nie będą potrzebne, a i korki będą jakby mniejsze.
Jestem w szoku jak szybko działa nasza władza ! Czapki z głuf !!!
Co jadę Żelazną czy Roosevelta to przeklinam pod nosem władze Piotrkowa :-#
Dla kogo będzie ten parking? Nadal tylko dla mieszkańców? To ja też poproszę parking koło mojego domu z pieniędzy podatników. Nieważne, na czyim gruncie.
Prosimy Pana niech to będzie bezpłatny parking. W tych ciężkich czasach szalejących podwyżek dobre chociaż TYLE.
Może warto przypomnieć, że ten projekt był już zgłoszony do Budżetu Obywatelskiego na rok 2020, ale przepadł w głosowaniu (poz. 30 na liście).
https://www.piotrkow.pl/nasze-miasto-t70/aktualnosci-a75/budzet-obywatelski-2020-rozpoczynamy-glosowanie-r14999
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!