kościół pod wezwaniem JPII , patronatem PREZYDENTA MIASTA KRZYSZTOFA CHOJNIAKA a za pieniądze wasze , durni mieszkańcy tego miasta.
ps. ja wyniosłem się już dawno na wieś
Moim zdaniem Piotrków to już w tym momencie ma spokojnie o 2 parafie za dużo, więc potrzeba wybudowania 3 parafii jest całkowicie bez sensu na obecnym poziomie rozwoju miasta. Tak jak pisali przedmówcy, kościoły i sklepy to pod nosem będą, a gdzie miejsce na inne instytucje ? Całkowicie nie rozumiem i nie popieram pomysłu, żeby powstał kolejny kościół parafialny w Piotrkowie, gdyż nasze miasto nie jest wielką metropolią i nie jest potrzebny kolejny obiekt sakralny(kiedy obecne święcą coraz to większymi pustkami)
same banki kościoły markety i "lumpeksy" ... a ja sie pytam gdzie miejsca pracy !!
@ Tartu ma racje Przedszkole a nie kościół trzeba postawić
Szanowni mieszkańcy miasta,niestety nie będę odwiedzał tej budowli,mi wystarczy fokus,pozdrawaim
A może przy parafii powstanie przedszkole, czy szkoła jak u SERCA. A przede wszystkim przecież nie za wasze!! Dlaczego najbardziej bulwersują się ci, co nie dają na tacę? Mam 30 lat, wiem, że to niemodne poglądy ale chodzę do kościoła, daję na tacę, cieszę się, że za moje pieniądze zostanie wybudowana nowa świątynia!! Dziś w modzie jest chuligaństwo a autorytetem recydywa. W głowie piach, w uszach szyszki. Wszyscy najmądrzejsi! Najlepsze jest to, że uważają, że są uciśnioną mniejszością:) Trochę pokory.
Myślcie sami! Zawsze pod prąd...
Więcej wyrozumienia i tolerancji. Polska to kraj Katolicki.
Ksiądz Dziekan ma rację i miejmy nadzieję, że miasto udzieli temu dziełu należnego mu wsparcia jeszcze w tej kadencji samorządowej, oczywiście poza samym przydzieleniem Kościołowi terenu.
http://tiny.pl/hf96w
No to może otworzyć kościół w fokusie, będzie jeszcze więcej owieczek do golenia.
No drodzy mieszkańcy tego pięknego i katolickiego grodu. A za czyje pieniążki powstanie ten kościół?? Za wasze! Czy tego chcecie czy nie
Masz rację.To dobry pomysł. W niektórych galeriach handlowych są miejsca dla wyciszenia i modlitwy. Nasz Kościół także się otwiera na nowe czasy i zmieniający się świat.
Ciekawe jak Piotrkowianie przyjmną bryłę nowej świątyni i jak się wpisze ten gmach w istniejącą zabudowe osiedla.
Zapwene liczyć można na Dobrodziei przy tworzeniu tego dzieła.
p.Prezydentowi - szacunek i uznanie
No tak... Na nową bibliotekę środków nie ma, a tu kolejny kościół. I tak już kościoły stoją gęsto, jeden przy drugim. Natomiast aby załatwić ważną sprawę, trzeba przedostawać się aż na ul. Wronią(czasem nawet nie wiadomo czym):/ Może by tak raczej ułatwić i przybliżyć mieszkańcom dostęp do naprawdę ważnych i użytecznych miejsc, a nie mnożyć świątynie... Tu nie ma żadnej logiki, nie ma żadnego praktycznego podejścia. Co ważniejsze? Kultura, użyteczność, praktycyzm czy śpiewanie w kościele?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!