No zobaczymy co takie działania dadzą bo faktycznie ostatnio na drogach jest co raz niebezpieczniej. Aż strach puścić same dzieci do szkoły czy na miasto albo nawet do sklepu
A tymczasem w Polsce: https://www.facebook.com/lassotajozef/photos/a.258346657536859.60001.156566087714917/1057686907602826/?type=3&theater
Zmienili światłą na tym skrzyżowaniu. Dzisiaj po południu wyświetlały się tak jak koło Kauflandu, czyli wypuszczane były auta tylko z jednego kierunku. Nie wiem czy to coś da. Problem jest bowiem taki, że za duży priorytet mają auta jadące Al. Kopernika. Dzisiaj np. jak tędy przejeżdżałem dla tych z Kopernika świeciło się zielone a tam jechało akurat z 5 auta na krzyż, bo tamci przeważnie przejeżdżają na bieżąco. Stanowczo za krótko zielone jest dla tych co ja Al. 3 Maja. światła niby inteligentne ale coś kiepsko z tą inteligencją.
Ten fragment Wojska Polskiego woła o pomstę do nieba, podobnie jak mini odcinek od ryneczku do POW. A co do skrzyżowania Kopernika i 3 Maja - beznadzieja. Piesi biegają, a światła zmieniają się co dwa, trzy auta :/ kierowcy w panice wjeżdżają na późnym żółtym, ruszają w połowie zielonego, dopiero teraz zaczną się wypadki, ale tym razem będziemy sobie wjeżdżać w "tyłki"
Uprzejmie proszę o remont Wojska Polskiego miedzy Kostromską a Armią Krajową.
A kiedy skrzyżowanie, Sienkiewicza <=> Al. Sikorskiego ? Co tam się dzieje w dni targowe ? Choć w tygodniu też
A może ktoś w Zarządzie Dróg wpadnie na pomysł żeby zielone światło paliło się dla jadących w jednym kierunku i skręcających, a nie najpierw na wprost a później dla skręcających w lewo ? Chyba to upłynni ruch na skrzyżowaniu ?
Wszystko pięknie,ładnie.Tylko wyszło jak zwykle.Czy wogole ktoś pomyślał o pieszych?!!!sygnalizacja na przejsciy dla pieszych zapierdziela jak mały motorek.dziaiaj np widziałam Pania z wózkiem,biegła zeby tylko przejść na drugą strone.Oczywiście kierujący sa najważniejsi!
I tu prośba do kierowców: na skrzyżowaniach akomodacyjnych należy dojeżdżać pod sygnalizator, ponieważ pętla umieszczona prawie pod samym sygnalizatorem, nie „widząc” pojazdu – nie wyśle impulsu do sterownika i nie dostaniemy zielonego światła. W ten sposób można stworzyć niezły korek
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!