metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
P51 ~P51 (Gość)18.02.2011 19:12

Ja wiedziałem,że tak będzie...
...lepiej niech zostanie tak jak jest,po co zmieniać cokolwiek...Znowu będą machloje,znowu ktoś zarobi ( ale nie ja..., więc veto! ). Mieszkańcy będą narażeni na niedogodności przebudowy i objazdów ( jakby już teraz nie trzeba było w kilku miejscach w mieście nadkładac drogi ze względu na dziury...).Znowu coś pozmieniają i nie da się jeździć "na pamięć"...Że prezydent Chojniak jak już coś chce zrobić, to na pewno: za póżno, za drogo, po znajomości, z narażeniem budżetu...
A miało być tak pięknie...Można było nic nie robić...
( ale kurna, to też źle....).
Co robić,co robić...??? ;-)
Protestować!!!

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga18.02.2011 20:22

"Aman" napisał(a):
dwa mini ronda

Jakie 2? To już drugie gdzieś postawili???

00

Aman Amanranga19.02.2011 15:11

"Piotrkowianin" napisał(a):
Jakie 2? To już drugie gdzieś postawili???

Tak mi się powiedziało. miałem na myśli to drugie rondo na skrzyżowaniu Kostromskiej z Belzacką. Dla mnie to też takie mini.

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga19.02.2011 19:23

Machnąłem na szybko w paincie jak powinien wyglądać ten fragment obwodnicy, żeby nie trzeba go było za kilka lat przebudowywać, bezsensownie wydając nasze pieniądze.
Chyba się ze mną zgodzicie, że nie stać nas na prowizorki?
http://img690.imageshack.us/img690/7498/concordiisowackiegoproj.jpg
http://img822.imageshack.us/img822/3448/concordiimodrzewskiegop.jpg

00

Katarzynkatoma ~Katarzynkatoma (Gość)19.02.2011 19:51

wybudawali obwodnicę, a co nawet kawał drogi jest... łączy Słowackiego z Dmowskiego, szkoda tylko że po Dmowskiego nie da się jeździć, po co ta obwodnica, skoro ulicą dojazdową do obwodnicy strach jeździć, ciężki sprzęt z Piomy zniszczył doszczętnie drogę, na pewnych odcinkach jest to droga jednopasmowa i trzeba się przepuszczać, a wcześniejszy odcinek i owszem połatali fachowcy, a jak połatali to teraz na nowo kamyczki po mrozach odpadają ;D

00

Obcy ~Obcy (Gość)20.02.2011 21:48

Chyba się ze mną zgodzicie, że nie stać nas na prowizorki?

Zgodzimy się, zgodzimy. Bo trudno się nie zgodzić. Jest tylko małe ale. I wcale nie chodzi mi o piwo ;)
Wg twojego projektu "przyszłościowego" inwestycja musiałaby kosztować prawie dwa razy więcej. Czy warto wydawać więcej pieniędzy na "to samo"? Pewnie że warto, bo przecież wówczas nie będzie trzeba nic rozbierać i przebudowywać.
Chyba że... dalszej rozbudowy tej części obwodnicy NIE MA W PLANACH na najbliższe n lat gdzie(mówiąc językiem matematycznym) n dąży do nieskończoności. Wówczas problemy z finansowaniem dalszej części budowy to już "nie nasz problem" (a jakby się jednak okazało, że nasz to się będzie myśleć) a na chwilę obecną zostanie trochę kasy w budżecie. A obietnicę wyborczą budowy obwodnicy wypełnilim. I chyba tędy poszedł tok urzędniczego rozumowania

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga21.02.2011 19:01

"Obcy" napisał(a):
Wg twojego projektu "przyszłościowego" inwestycja musiałaby kosztować prawie dwa razy więcej.

A skąd wziąłeś tę liczbę? Według mnie różnica w cenie będzie nieznaczna - zwłaszcza, że podczas późniejszej przebudowy potrzebny będzie nowy projekt.

00

Obcy ~Obcy (Gość)21.02.2011 21:53

A skąd wziąłeś tę liczbę?

Szacunkowo. W końcu sporo tej powierzchni domalowałeś na zielono. Ale nawet niech to będzie dodatkowo 1/4 ceny, to i tak nie zmienia toku mojego rozumowania. A projekt przy dalszej rozbudowie i tak będzie robiony, więc nie ma to znaczenia.
Aczkolwiek patrząc na projekt obecnej rozbudowy to wygląda on tak, jakby w ogóle nikt nie planował dalszej rozbudowy.

00

Tytus ~Tytus (Gość)21.02.2011 22:05

Tragedia.
Takie dziadowanie,jakby nie mogli poprowadzić tej drogi do Wojska Polskiego.
Na dodatek ten fragment będzie realizowany tylko za pieniądze gminy i nie ma co liczyć na Unię.
Nie rozumiem takiego dziadowania. Niby coś robią, ale tak że lepiej nie mówić.
Pewnie cały odcinek do Wojska z pomocą Unii by ich taniej wyszedł, ale po co się przepracowywać. Przecież i tak dostaną premię.

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga27.02.2011 15:00

Jakoś słabo widzę budowę tej drogi - za 16 dni kończy się okres, kiedy można wycinać drzewa, a tymczasem w śladzie tego przedłużenia nie wycięto jeszcze ani jednego drzewa.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat