Jak najbardziej popieram protest. Do komentujących, że niby wiatrak nie przeszkadza - dla doświadczonych pilotów nie ma problemu, ale piotrkowskie lotnisko jest ośrodkiem szkoleniowym i dla początkujących pilotów taki wiatrak jest problemem...
Do AB..
Tak, jestem. Nawet z grubsza opanowałem znaki interpunkcyjne..
Ale wracając do tematu - myślę że w miare swoich ograniczonych możliwości pojąłem cel, który przyświeca budowie turbin wiatrowych. Nie do końca natomiast rozumiem, dlaczego mają byc ulokowane w miejscu utrudniajacym dzialanie jednej z niewielu pozytywnych wizytowek naszego miasta.
Badz na tyle uprzejmy i wytlumacz prosze jakie to "z takiego wiatraka płyną większe korzyści"?
Link również na https://www.facebook.com/TylkowPL
Wiatraki to koleiny wymysł unijnych urzędasów. Moda zachodnioeuropejska którą chcą nas uraczyć a być może lobbing. W każdym bądź razie wiatraki nic nie mają wspólnego z ekologią i energia elektryczna jaką wytwarzają wcale nie jest tania. Pamiętam turbiny wodne dostarczające energii elektrycznej. Ile ptaków, ryb etc. etc przebywało w okolicach spiętrzeń wodnych a w pobliżu pracującego wiatraka nawet dżdżownicy nie znajdziesz. Więcej na: http://sklave.manifo.com/foto-szopka
Jakie lotnisko? Tam tylko giną ludzie, o czym coraz częściej słyszymy. Chcemy wiatraki, jak najwięcej wiatraków!
Tylko w polsce jest takie bezprawie bo wydaje sie pozwolenia na budowe wiatraków w oparciu o przepisy ktorych nie ma jeszcze i pachnie to korubcją na duzą skale
człowieku, nikt tu nie jest przeciwko elektrowniom wiatrowym!
tu chodzi o lokalizację zagrażającą istnieniu ośrodka szkoleniowego i rozwoju samego lotniska! czy chciałbyś uczyć się latać wiedząc, że masz w pobliżu wysokie budowle? czy Haering finansował by rozwój lotniska gdyby wiedział, że za kilka lat ktoś postawi w pobliżu wiatraki? nie sądzę.
uważam, że jeśli UM zależy na biznesie i na dobrych relacjach z Haeringiem, to reakcja władz MUSI być natychmiastowa i zdecydowanie przeciwna lokalizacji tej elektrowni.
dziwi mnie również prawo, które nie widzi potrzeby zapytania takiego lotniska o opinię przed podjęciem kluczowej decyzji. lotnisko nie powstało wczoraj i na pewno ma plany rozwoju na kolejne lata. piloci są doświadczeni i to im należy wierzyć, kiedy mówią, że wiatraki to dla nich zagrożenie.
szczerze mam dość tych krętactw urzędniczych!
Ludzie zastanówcie się i chylcie czoła inwestorowi za tak szeroki rynek pracy jaki dał wam inwestor tego słynnego wiatraka przecież prace otrzymały nie tylko osoby zajmujące się samą inwestycją jak również różne inne firmy np transportowe hotele montażyści elektromechanicy najemcy sprzętu ciężkiego firmy budowlane firmy sprzedające kruszywo itp a lotnisko służy komu czy dla kogo -- dla biznesmenów którzy mają za dużo w kieszeni i nie wiedzą co mają robić z wolnym czasem piloci być może ze jednostki się tam szkolą ale czy pilot nie potrafi ominąć celu który jest odległy jeżli nie potrafi ominąć to po co startuje sami dziś chcecie lądować na spadachronach obok wiatraka to czy w przyszłości musicie spadać na niego czy wtedy nie da się jego ominąć skoro dziś się da!!!! Robicie z igły widły tak to bywa jak się ma za dużo czasu i człowiek o niczym nie mysli tylko o tym w które mrowisko kij wsadzić!!!
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!