Każdy, powinien zajmować się tym, na czym się zna(zgodnie ze swoim wykształceniem). Jedni znają się na budownictwie, inni na polityce.....
Zamiast zdjęcia księdza, powinno być zniszczeń polichromii. Chyba że artykuł miał wywołać inna reakcję.
On najlepiej widziałby Piotrków średnowieczny .Miasto bez kanalizacji, kamienice takiego typu jak na ul.Starowarszawskiej i koniecznie kocie łby pokrywające ulice a na obrzeżach lepianki.Malowidła zawsze można namalować jak się komuś takie podobają(typu polichromie)Przesada panie ,,KONSERWA"
ale komu to do szczęścia potrzebne?Napewno nie wiernym z tego kościoła.A to oni powinni decydować o tym co temu kościołowi jest potrzebne.Ważniejsza w tych czasach jest instalacja elektryczna a nie jakieś stare malowidła typu szlaczki jakie dzieci robią czasem w zeszytach
Zgadza się, tyle, że budownictwo jest zależne od polityki, a nie odwrotnie...
Komuś najwyraźniej zależy żeby księdza I.Bochyńskiego postawić przed sądem. Ten ktoś najwyraźniej szuka haka. Ale niech pamięta, że kto pod kim dołki...
Proszę księdza, spać spokojnie.
Ja tam budowlańcem nie jestem, ale sądzę, że powinno być: wykucie.
No. no, no... skoro kable są zabytkiem w Piotrkowie to przychylam się, że księdza chce ktoś uwalić. Tak myślę, może logicznie, może nie, ale:
1. Facet zgłasza te polichromie jako zabytek.
2. Później jakaś ekipa wykuwa bruzdy po jakiś starych kablach pod nowe kable.
3. Kable to nie XVII wiek, to pewnie instalacja z lat 40, czy 50 XX wieku.
4. To te kable są objęte pewnie nadzorem konserwatora zabytków - to on też elektryką zarządza...
5. Jak ten księżulka mógł objąć opieką konserwatorską, coś co jest w ścianie, a nie jest widoczne i konserwator nie wie nad czym ma nadzór, to jakieś chore, bo ja nawet będąc właścicielem działki nie jestem jak każdy Polak w Polsce właścicielem tego co jest WWWWWWWWWW.
6. A ta ekipa to jacyś specjaliści, czy jakieś chłopki z urzędu pracy, co wykonywali tę robotę...
7. Skoro już w latach 40 i 50 kuli pod prąd to i wtedy zniszczyli te krajobraziki na ścianie, to co teraz zrobili to zrobili co... zniszczyli zniszczenie, lecz fachowa robotę z lat 40 czy 50...
Kurna..., ale bu...l jest w tym państwie, bo co raz częściej nie mówi, że w moim.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!