metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gość ~gość (Gość)08.02.2014 11:05

Każdy, powinien zajmować się tym, na czym się zna(zgodnie ze swoim wykształceniem). Jedni znają się na budownictwie, inni na polityce.....

51

ares1 ~ares1 (Gość)08.02.2014 11:23

Nic mu nie zrobia.Jest ponad prawem z racji wykonywanego zawodu!

44

ren ~ren (Gość)08.02.2014 12:16

Zamiast zdjęcia księdza, powinno być zniszczeń polichromii. Chyba że artykuł miał wywołać inna reakcję.

94

Ten konserwator powinien dawno trafić do konserwy ~Ten konserwator powinien dawno trafić do konserwy (Gość)08.02.2014 13:00

On najlepiej widziałby Piotrków średnowieczny .Miasto bez kanalizacji, kamienice takiego typu jak na ul.Starowarszawskiej i koniecznie kocie łby pokrywające ulice a na obrzeżach lepianki.Malowidła zawsze można namalować jak się komuś takie podobają(typu polichromie)Przesada panie ,,KONSERWA"

12

Część tych polichromii jest widoczna ~Część tych polichromii jest widoczna (Gość)08.02.2014 13:05

ale komu to do szczęścia potrzebne?Napewno nie wiernym z tego kościoła.A to oni powinni decydować o tym co temu kościołowi jest potrzebne.Ważniejsza w tych czasach jest instalacja elektryczna a nie jakieś stare malowidła typu szlaczki jakie dzieci robią czasem w zeszytach

04

tutaj tutajranga08.02.2014 13:21

"gosc" napisał(a):
~gość (Gość)
2 godziny temu, 11:05
Każdy, powinien zajmować się tym, na czym się zna(zgodnie ze swoim wykształceniem). Jedni znają się na budownictwie, inni na polityce.....

Zgadza się, tyle, że budownictwo jest zależne od polityki, a nie odwrotnie...

21

mieszkaniec ~mieszkaniec (Gość)08.02.2014 13:53

Komuś najwyraźniej zależy żeby księdza I.Bochyńskiego postawić przed sądem. Ten ktoś najwyraźniej szuka haka. Ale niech pamięta, że kto pod kim dołki...
Proszę księdza, spać spokojnie.

46

mol molranga08.02.2014 14:00

Denerwują mnie artykuły ze znakiem zapytania w tytule.

83

Piotrkowianin Piotrkowianinranga08.02.2014 14:41

Cytuję:
zniszczenia zabytku w postaci malowideł ściennych wpisanych do rejestru zabytków, poprzez wkłucie w ścianie bruzd pod instalację elektryczną

Ja tam budowlańcem nie jestem, ale sądzę, że powinno być: wykucie.

20

Logik esteta? ~Logik esteta? (Gość)08.02.2014 15:49

No. no, no... skoro kable są zabytkiem w Piotrkowie to przychylam się, że księdza chce ktoś uwalić. Tak myślę, może logicznie, może nie, ale:
1. Facet zgłasza te polichromie jako zabytek.
2. Później jakaś ekipa wykuwa bruzdy po jakiś starych kablach pod nowe kable.
3. Kable to nie XVII wiek, to pewnie instalacja z lat 40, czy 50 XX wieku.
4. To te kable są objęte pewnie nadzorem konserwatora zabytków - to on też elektryką zarządza...
5. Jak ten księżulka mógł objąć opieką konserwatorską, coś co jest w ścianie, a nie jest widoczne i konserwator nie wie nad czym ma nadzór, to jakieś chore, bo ja nawet będąc właścicielem działki nie jestem jak każdy Polak w Polsce właścicielem tego co jest WWWWWWWWWW.
6. A ta ekipa to jacyś specjaliści, czy jakieś chłopki z urzędu pracy, co wykonywali tę robotę...
7. Skoro już w latach 40 i 50 kuli pod prąd to i wtedy zniszczyli te krajobraziki na ścianie, to co teraz zrobili to zrobili co... zniszczyli zniszczenie, lecz fachowa robotę z lat 40 czy 50...
Kurna..., ale bu...l jest w tym państwie, bo co raz częściej nie mówi, że w moim.

31

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat