metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Piotrkowianin Piotrkowianinranga16.01.2014 14:49

"Mysliciel" napisał(a):
Ale Uszczyn to chyba leży poza granicami Piotrkowa?

I co w związku z tym? Zapomniałeś, że było tam budowane ujęcie wody dla Piotrkowa Trybunalskiego? http://www.epiotrkow.pl/news/Burza-Uszczyn,16879 Burzeniem zajmowało się miasto, a nie starosta, czy gmina Sulejów.

00

Piotr.Covianin Piotr.Covianinranga16.01.2014 20:27

"Piotrkowianin" napisał(a):

Mimo wszystko nie jest teren miasta

00

Myśliciel Myślicielranga16.01.2014 20:35

"Piotrkowianin" napisał(a):
http://www.epiotrkow.pl/news/Burza-Uszczyn,16879[/cytat]
Nie wiem, kto miałby się tym zajmować, to nie jest teraz najważniejsze. Ważne jest to, że zgodnie z tym artykułem, który słusznie przypomniałeś, woda ma temperaturę 22-23 stopni. Jest to trochę za mało na atrakcję turystyczną. W Uniejowie ma temperaturę 68 stopni, a w basenach ok. 30. Ponadto odwierty mają głębokość 2 km, a w Uszczynie ponoć ok. 600m. Kto podejmie się pogłębienia otworów i za jakie pieniądze, które kto wyłoży? I kto korzystałby z takich basenów, kiedy w pobliżu jest Kleszczów, Uniejów, Łódź... Więc lipa i robienie burzy w szklance wody. Nic z tego nie będzie.

00

sisi ~sisi (Gość)16.01.2014 22:35

W powiecie zaczęło się duźo dziać od pewnego czasu. I to dobrego. Jestem zdziwiona ale się cieszę .

10

cdr ~cdr (Gość)17.01.2014 08:19

Bzdury

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga17.01.2014 09:10

"Mysliciel" napisał(a):
Nie wiem, kto miałby się tym zajmować, to nie jest teraz najważniejsze. Ważne jest to, że zgodnie z tym artykułem, który słusznie przypomniałeś, woda ma temperaturę 22-23 stopni. Jest to trochę za mało na atrakcję turystyczną. W Uniejowie ma temperaturę 68 stopni, a w basenach ok. 30. Ponadto odwierty mają głębokość 2 km, a w Uszczynie ponoć ok. 600m. Kto podejmie się pogłębienia otworów i za jakie pieniądze, które kto wyłoży? I kto korzystałby z takich basenów, kiedy w pobliżu jest Kleszczów, Uniejów, Łódź... Więc lipa i robienie burzy w szklance wody. Nic z tego nie będzie.

Może ma 23, a może trochę więcej?

Cytuję:
Prawda jest taka, że (o ile dobrze pamiętam) są to temperatury w granicach 22 - 23 stopni Celsjusza. Na geotermię trochę za mało, ale być może te odwierty są po prostu za płytkie (studnie mają w granicach 600 m) - tłumaczy Michał Rżanek.

Kto się podejmie? A kto się podjął w Uniejowie? Słyszałeś coś o dofinansowaniu z Unii Europejskiej? Jakoś w małym Uniejowie się to udało. U nas się raczej nie uda, bo nieudacznicy z UM nie umieją napisać wniosku do dofinansowanie. Kilkadziesiąt miast w Polsce za unijne pieniądze kupiło nowe autobusy i trolejbusy do komunikacji miejskiej, a u nas co? Stare many, których średnia wieku wynosi 19 lat, a 7 z nich ma po 24 lata.

Komentarz był edytowany przez autora: 17.01.2014 09:11

00

97-300 97-300ranga21.01.2014 17:34

"ares1" napisał(a):
Myślę że

Pacan ty myślisz?

00

jethro ~jethro (Gość)21.01.2014 18:13

"ares1" napisał(a):
Myślę że ojciec dyrektor by się zainteresował :)))

Nie kracz,bo Tadzio tu przyleci na miotle.

00

Nowy komentarz

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat