metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
kibic ~kibic (Gość)30.04.2013 09:36

"zdziwiona" napisał(a):

burmistrz nie wyda żadnej decyzji środowiskowej bo firma dextrans(pseudoinwestor) nie zamierza tam nic budowac - wiec sie nie dziw ze protest bedzie

00

WĘDKARZ ~WĘDKARZ (Gość)30.04.2013 09:56

TYLKO TACZKI ustawić przed STAROSTWEM !!!!!!

00

sulejowianka ~sulejowianka (Gość)30.04.2013 09:58

~Gość (Gość)
2 godziny temu, 07:34
Na wiochach właśnie powinny być takie wysypiska.
Tylko żeby nie te WIOCHY, to ty mieszczuchu nie miałbyś co do gara włożyć, no chyba że w donicy na balkonie wyhodujesz sobie warzywa i wieprzka na kotlety

00

czvvzvz ~czvvzvz (Gość)30.04.2013 09:02

Tak zablokować krajową 12 tak aby nie było możliwości objazdu przez Łęczno. Najlepiej na moście strajkować.
Szkoda mi tylko tych kierowców co będą stać w tym korku.....

00

adler ~adler (Gość)30.04.2013 08:40

"lawer" napisał(a):
Jak to ,przeciez sąd już zamknął tą sprawę. To po co takie manifestacje

Jakie mamy sądy w Polsce to było ostatnio widać w TV. Wyrok sądu nie oznacza końca protestu, wręcz jego nasilenie. Musimy pokazać jakie jest w Polsce chory system prawny.

00

społecznik ~społecznik (Gość)30.04.2013 08:38

"zdziwiona" napisał(a):
Jestem naprawdę zdziwiona, o co tu chodzi. Starostwo wyraźnie mówi - będzie negatywna opinia burmistrza, nie ma składowiska. A mieszkańcy dalej... Tak jakby komuś zależało na zadymie, a nie naprawdę na tym, by ludziom żyło się lepiej. Może my Polacy lubimy nie słuchać, a tylko wrzeszczeć. Kto za tę zadymę zapłaci? Po co tak skłócać środowiska?
cytat

Zrozum wreszcie, że starostwo kłamie. Przedsiębiorca nie musi o nic już pytać burmistrza.

"ping" napisał(a):
Odpowiedzialnym za gminę jest burmistrz,a nie starosta.Jaki pan taki kram.Jakoś ucichła sprawa wywożenia piachu,zawarcia umowy z prywatnym przedsiębiorcą czyli sprzedaży i zezwoleń.Tymi sprawami zajmował się starosta czy burmistrz? A może nikt o niczym nie wiedział,jak to zwykle w urzędzie w Sulejowie?

Odpowiedzialni są zarówno burmistrz jak i starosta. Gmina Sulejów to także teren powiatu. Sprawa eksploatacji piachu i kruszyw to kompetencja starosty i to on wydaje decyzje - doczytaj przepisy a później komentuj.
POPIERAM PROTEST w 100%

00

Gość ~Gość (Gość)30.04.2013 07:34

Na wiochach właśnie powinny być takie wysypiska.

00

ewa ~ewa (Gość)30.04.2013 07:21

Przez wody gruntowe zanieczyszczony będzie Zbiornik Sulejowski, czy Łodzi to nie przeszkadza że będą miały w kranie pomyje?

00

miki ~miki (Gość)30.04.2013 07:27

kiedyś piotrkowianie jeździli na wczasy do sulejowa,teraz sulejowianie przyjadą do piotrkowa :-)

00

jestem z miasta ~jestem z miasta (Gość)30.04.2013 05:47

Z Sulejowa do Piotrkowa pod namiot. To jest dopiero paradoks...

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat