pytanie do ~miki - jakiej firmy masz przydomową oczyszczalnię ścieków? buduję dom i chciałabym też zainstalować oczyszaczlnię...Będę wdzięczna za podpowiedź, nie chcę eksperymentować
Pozdrrawiam
Jak masz możliwość to podłącz się do miejskiej kanalizacji.
Przez lata korzystałem z przydomowej oczyszczalni bo musiałem. Ten oczyszczony ściek do niczego się nie nadaje chociaż był wzrokowo czyściejszy od wody w studni ba od wody mineralnej. Podlej nim ogródek na a zobaczysz jak wyglądają chwasty i ile ich może urosnąć.... Najprostsza przydomowa pod oczyszczalnia to kręgi betonowe połączone ze sobą...... Maksymalny koszt budowy takiej pod oczyszczalni to około 1000zł.
http://sklave.manifo.com/foto-szopka
akogo u diabla obchodzi jakie mam szambo? niech sie swoimi szambami zajmia bo tam u nich to same fekalja siedza
Teraz nowej technologi przydomowe oczyszczalnie na tyle oczyszczaja scieki ze mozna nimi podlewac ogrod lub zasilac oczka wodne. A co myslisz robia z woda z oczyszczalni miejskich do rzek ida i jakos nikt o to hałasu nie robi
...miki... ja tam wybieram raz na 3 lata ale myślę że spokojnie "pociągnęło" by jeszcze ze 2, sypię superszambex (czy jakoś tak), oczyszczalnia firmy nevexpol. Ale nie ma sie co podniecać, po kilkunastu latach rury się zapychają, a złoże jest tak wyeksploatowane że nie przyjmuje więcej wody,i z oczyszczalni mamy szambo..
do tego zakupisz za 3-5 tys odżelaziacz, za 400-800 zł filr UV na bakterie, i i jak będziesz miał pecha to jeszcze za jakieś 5 tys stacje uzdatniania wody, bo np. za duzo wapnia będzie.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!