Mogli by kiedyś zrobić muzeum Żydów piotrkowskich w byłej synagodze a obecnej bibliotece
Jeszcze trochę to się dowiemy, że Mieszko to był Żydem i pra, pra, pra przodkiem tej pani, a wszystkie zwycięstwa Polaków na polach bitew to dzięki generałom Żydom.
W samym Piotrkowie mamy setki interesujących genealogów i badaczy, ale po co zadawać sobie trud i o nich pisać, skoro można wyskoczyć z jakąś modną Panią z Izraela. Cudze chwalicie swego nie (nie chcecie) znacie.
Mój prapradziadek też jest na Panoramie Racławickiej. Przodek Diny Feldman razem z innymi Żydami będącymi w pierwszym szeregu zasłaniają jednak mojego prapradziadka i go nie widać, niestety. Żydzi walczący w powstaniach dopiero teraz stali się wyraźnie widoczni i dlatego zasłaniają Polaków... Pani Dina Feldman nie może się jednak mylić. Przecież to jej prapradziadek. Jak dobrze mieć taką pamięć do twarzy. Szczególnie twarzy sprzed ponad 200 lat... Cud!
Przed wojną prawie połowa populacji Piotrkowa to Żydzi Powinniśmy to uszanować nikt nie wie ile w nas płynie krwi żydowskiej czy innej Lestem za muzeum Żydów z Piotrkowa
Pani Dina to fantastyczna osoba, pokazująca jak codzienną pracą możemy zmieniać świat na lepsze. Czuję się zaszczycony faktem, że mogłem ją poznać i mam nadzieję że będzie wracała do naszego Piotrkowa jak najczęściej a i jak najwięcej osób zarazi pozytywną energią. Mało jest bowiem osób, które nie będą zafascynowane urokiem życiowego działania tej osoby
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!