metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
gość_polo      ~gość_polo (Gość)20.01.2021 11:42

Szanowny panie prezydencie... Tylu biednych emerytów ma niespłacone zobowiązania, że koniecznie musi pan uruchomić dla nich nowy program Spłata pożyczek + ... Wszyscy wiemy, że ma pan dobre serce.

50

Kazik ~Kazik (Gość)20.01.2021 11:55

BIG to taki oszust bierzesz kredyt jesteś już wpisany do rejestru ale ja mam na uwadze wiele osób nieporadnych pożyczą trochę spłacą jak pamiętają resztę nie. Mam w rodzinie przykład chorej osoby gdzie w sklepach nikt nie sprawdza czy ma taki zadłużenie i dają kredyty kolejne bez opamiętania. W tym przypadku to co nie oddane komornik ściągnął i wydawało by się ,że to już koniec problemów . Ta osoba długu już nie ma a mimo to po latach pojawiają się windykatorzy dopominając się o rzekomy dług w dwóch przypadkach straszą wpisaniem do BIG i sprawy trafiają do sądu . Pomogłem tej osobie zablokować pozew a na wezwanie sądu jeden jak i drugi windykator nie uzupełniają wniosku dowodowego i sprawy są umorzone wiec firmy windykacyjne nie miały żadnych dowodów na zadłużenie mojego kuzyna wiec była to próba wyłudzenia kasy a BIG w takim procederze bierze udział . W taki sposób wiele osób pada ofiarą takich naciągaczy a nasze prawo pozwala na okradanie każdego który nie potrafi się bronić przed oszustami

50

Martyniv ~Martyniv (Gość)20.01.2021 13:03

Paczemu oni bierit pożyczku? Patamuszto oni chociet haroszaja życ a patom jesc probliem bo pożyczku nada oddać

91

nie biorę pożyczek! ~nie biorę pożyczek! (Gość)20.01.2021 10:57

Wielu ludzi podchodzi totalnie beztrosko do swoich finansów i bez opamiętania bierze mnóstwo kredytów i pożyczek. Ja rozumiem jakieś wyjątkowo dramatyczne sytuacje typu, że potrzeba pilnie pieniędzy np. na leczenie i nie ma innego wyjścia, jak pożyczka, ale ludzie robią to zupełnie bez potrzeby: na nowy telewizor, na wakacje, na święta itp. Nie ma kasy na święta? Trudno, zrób skromne święta! Nie masz za co jechać na wakacje? Trudno, nie jedziesz! Postaraj się zarobić, a nie pożyczyć na następne wakacje! Tak żyją odpowiedzialni ludzie! Trzeba chyba mieć za dużo pieniędzy, żeby dawać zarobić firmom pożyczkowym. Przecież biorąc ciągle pożyczki musimy płacić pożyczkowym biznesmenom odsetki i inne opłaty, a w konsekwencji mamy mniej, a nie więcej pieniędzy! Ludzie, opamiętajcie się! Nie dawajcie tak łatwo zarobić tym, którzy zapewne mają o wiele więcej od Was! Być może np. ten nowy telewizor wcale nie jest Wam niezbędnym i warto poczekać z zakupem do czasu, jak na niego zarobicie, zamiast brać pożyczkę! Ja nie biorę, jak mnie na coś nie stać, to tego nie kupuję, nie żyję na kredyt, bo to droga donikąd, albo do poważnych kłopotów, a wręcz przeciwnie, mam jakieś skromne oszczędności na czarą godzinę. Nie muszę mieć jakiegoś nowego 4K, czy 8K, nie muszę jechać na wakacje do Egiptu itp. i wszystkim polecam takie podejście do finansów!

82

gość_vhjkkk ~gość_vhjkkk (Gość)20.01.2021 10:50

Ja jak bym miał 70 lat to sprzedał bym wszystko i nabrał kredytu ile się da i odrazu wyjechał w takie miejsce że nikt by mnie nie znalazł

121

gość_normal ~gość_normal (Gość)20.01.2021 08:06

I dobrze,ścigać gnoi co brali kredyty i nie spłacają,ja mam 3 mielony oszczędności auto za 90tys. i żyję normalnie bez afiszowania sie i nigdy kredytu nie brałem

413

wojciech ~wojciech (Gość)20.01.2021 13:33

Chcesz mieć więcej pieniędzy ? To nie kupuj niczego na kredyt ! Kredyty są dla bogatych a nie dla biednych.

121

Jainna ~Jainna (Gość)20.01.2021 09:51

U mnie rachunki, to priorytet. Wpływa wynagrodzenie, to od razu rachunki są zapłacone. Reszta do "zycia"
Ale znam ludzi, którzy mają już komorników i wpłacają im dobrowolnie po 20 zł, przy tym śmiejąc się im w twarz, że nic nie mogą im zrobić. Oczywiście pracują na czarno, udając brak dochodów, furki na mamusię, tatusia...

141

goœć_gosc ~goœć_gosc (Gość)22.01.2021 08:20

A co z biznesmeństwem z Gorzkowic ?? Chyba ponad baniek do oddania

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat