metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Lesina23 Lesina23ranga08.10.2014 16:09

Praca jak praca coś gdzies trzeba robić. Ale jak czytam sobie niektóre komentarze to się je czyta jak txt Solidarnościowców itp. Niby wszystko ładnie wszystko pięknie ale wszyscy zapominają o rynku.
Większe pensje super ale za każdą podwyżką pensji idzie wzrost cen bo pracodawca przecież nie zwiększy kosztów. A podatki od pensji to już w ogóle.
Najpierw powinno się obniżyć podatki i wtedy pensja na poziomie 1000zł pozwoliła by zyć godnie. Sam vat 23%.
Ale najważniejsze we wszystkim to jest zrozumienie którego w naszym kraju nie ma. Pracownicy i Pracodawcy są sobie nawzajem potrzebni bo jeśli nie będzie wykwalifikowanych pracowników to żaden pracodawca się nie utrzyma i w drugą stronę. Dlatego kultura i zrozumienie. A zmiany to systemowe tylko Podatki ulgi i potem się zobaczy.

80

piotrkow---- ~piotrkow---- (Gość)09.10.2014 18:08

czy opłaca tam się dojeżdżać z Piotrkowa?

30

pracodawca1 ~pracodawca1 (Gość)09.10.2014 22:02

do wszystkich: załóżcie sobie własną firmę, opłaćcie wszystko, zapłaćcie 3500 zł min na początek dla wspaniałego pracownika(który nieraz mam wrażenie że chciałby żeby to pracodawca za niego odwalił robote, a jemu zapłacił za siedzenie) to wtedy pogadamy, a i kupcie sobie tego piątego mercedesa jak Wam zostanie ;)
i nie każdy pracodawca wykorzystuje pracowników. mam pracowników którzy pracują u mnie ponad 15 lat i nie ma z nimi problemu i oni sami tez nie maja problemu. a nieraz tacy młodzi przychodzą i chcą siedzieć w domu i nic nie robić i chcą zarobić 5000 zł na rękę.. noo proszę.... zastanówcie sie. i naprawde polecam zarobić samemu na zus i inne rzeczy, wtedy może nas docenicie:)

11

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat