Akurat dla mnie ta awaria była na korzyść. W końcu człowiek nie mial walenia w okna tego światła i mógł się wyspać
A propos wspomnianego łącznika Kostromska - Emilii Plater. Panie dyrektorze, skończyliście częściową przebudowę tego odcinka w listopadzie, czy na początku grudnia? Nie pamiętam dokładnie. Pomijam już fakt, że zostawiliście chyba ze 30 metrów starej i dziurawej nawierzchni, tuż przy ulicy Kostromskiej. Można tam koło urwać! Nie wiem kto podejmuje takie dziwne decyzje, ale nie spodziewam się już niczego dobrego w tym mieście. Wszystko takie nieprzemyślane, takie połatane, takie po łebkach, na odwal się. Wracając do remontu. Przebudowa zakończona, a posprzątać po niej nie ma komu. Dokładnie 3 tygodnie temu mieszkańcy zgłaszali ten fakt do ZDiUM, z prośbą o uprzątnięcie, a kupa ziemi i kupa piachu i kawałki krawężników jak leżały tak leżą! Deszcz pada, powoli rozmywa ten piach i ziemię, a dookoła tworzy się błoto. Brudna ulica, brudna cała okolica, brudne auta, brudne chodniki... Jeszcze z pięć lat i po kupie śladu nie będzie. Na dodatek ktoś pomyślał, że to jakieś wysypisko i wywala tam stare meble. Super. Takie jakby slamsy nam fundujecie. Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd. Mam nadzieję, że Pan to przeczyta, albo ktoś doniesie.
Ciemnica też jest na chodniku wzdłuż Modrzewskiego od Kołłątaja do Konopnickiej
w Piotrkowie wszystkie kable są uszkodzone, zapraszam Pana Prezydenta na ulicę Miast Partnerskich i proszę przejść po pasach przy takim ich oświetleniu. Godziny włączenie i wyłączenia oświetlenie też pozostawiają wiele do życzenia.
Już działa? Szok. Po ośmiu dniach niedziałania? Kurde, ekspresowo usunięta awaria! A tak poważnie, to dzięki epiotrkow.pl za nagłośnienie sprawy. Jak widać lokalne "władze" za nic mają mieszkańców, a z mediami trochę się jednak liczą.
Od ulicy Wojska Polskiego do Dmowskiego wymienili lampy na ledowe i to na jakie!!! Zobaczcie natężenie tego światła i jego barwę. Całej tej korytowej ekipie zalecam wycieczkę do wsi Poraj położonej w powiecie myszkowskim aby zobaczyli jak wygląda prawidłowe oświetlenie dróg!!! W Piotrkowie z winy urzędników zginie jeszcze bardzo wielu ludzi, głównie na przejściach dla pieszych.
Podobnie sprawa wygląda z malowaniem oznakowania drogowego. Takiego dziadostwa naprawdę nie ma nigdzie, w tym upadłym mieście stosuje się nawet inną farbę drogową, która po pierwsze w żadnym stopniu nie jest fluorescencyjna a po drugie zanika bardzo szybko. Celowo ustawiane przetargi.Banda.
Na dzień dzisiejszy jedną wielką Awarią jest zarządzanie miastem - problemy z oświetleniem, kanalizacją, brudnymi ulicami w centrum miasta, wyświetlaczami na przystankach na POW wskazującymi rozkład aktualny w ferie mimo tego że ferii jeszcze nie ma.. itd, itp..
Ja to mam wrażenie że awaria oświetlenia jest w całym Piotrkowie a nie tylko na Kostromeckiej
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!