metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
liberalny ~liberalny (Gość)23.12.2011 21:33

Jestem za LIKWIDACJĄ czegoś takiego jak dokument PRAWO JAZDY. Ktoś zasiada za kierownicą, gdyż uważa, że zna przepisy ruchu drogowego i ma umiejętności jazdy pojazdem mechanicznym. Jest jednak haczyk, gdy spowoduje wypadek z ciężko poszkodowanymi, łącznie z zabitymi płaci jednorazowe odszkodowanie w wysokości 10.000 średnich pensji oraz renty w wysokści 10 średnich pensji miesięcznie. W wypadku, gdyby coś takiego zrobił pod wpływem alkoholu lub innych środków psychotropowych to wszystko się zwiększa pięciokrotnie. Jestem pewien, że wszyscy jeździliby bardzo poprawnie i uważnie. W wypadku, gdyby sprawca zginął to nie ma sprawy, sprawiedliwość dosięgła go natychmiast. Jaka byłaby oszczędność, gdyż zlikwidowanoby administracyjne dziwolągi jakim są Wojewódzkie Ośrodki Ruchu Drogowego przypuszczam, że milionowe. Szkoły nauki jazdy potaniłby usługi procesu nauki kierowców. Tylko czy politycy odważą się na taką zmianę prawa? Nie widzę, nie słyszę.... Dziękuję.

00

Pietrek Pietrekranga23.12.2011 22:39

"liberalny" napisał(a):
Jestem za LIKWIDACJĄ

takich osob myslacych jak liberalny

00

lukch ~lukch (Gość)24.12.2011 00:44

W powiecie nagminne jest prowadzenie bez uprawnień. Zwłaszcza młodych ludzi.

00

klet ~klet (Gość)24.12.2011 10:01

"Piotrkowianin" napisał(a):
Zanim zaczniesz komuś coś zarzucać, przeczytaj wypowiedź ja-kierowcy 2 albo 3 razy. Nigdzie nie napisał on, że jest dobrym kierowcą, tylko po prostu - kierowcą.

Zanim zaczniesz komentować, przeczytaj komentarz 2-3 razy.
Pokaż mi gdzie stwierdzam fakt, że ja,kierowca jest dobrym kierowcom ?
Oświeć mnie, bo ja tego nie widzę i tego nie pisałem, stwierdzałem.
Stwierdziłem tylko, że instruktor wpoił ja,kierowca kłamstwo i tyle.
Możesz przejechać nawet 10 mln km i tak nie będziesz dobrym kierowcom. Instruktor wpaja kłamstwo i opowiada brednie - według mnie nigdy takie słowa nie powinny paść z ust osoby uczącej kursantów. To tak jakby powiedzieć, że jak będziesz pił 10 piw dziennie to po 1 miesiącu już będziesz mógł jeździć poprawnie autem po wypiciu 2 piw - co nie wpłynie na jakość jazdy.
Tak więc zajmij się czytaniem z uwagą, a nie komentowaniem własnej nieuwagi w czytaniu ze zrozumieniem.
Wesołych Świąt.

00

ino_cos_zrobiem ~ino_cos_zrobiem (Gość)24.12.2011 10:16

"klet" napisał(a):
dobrym kierowcom

A Pan klet maturę z języka polskiego zdał? Czy "cierpi" na DYSfunkcje?

00

zet ~zet (Gość)24.12.2011 21:50

"klet" napisał(a):
że kierowcą się zostaje po przejechaniu 100.000 kilometrów. I to była (jest) święta prawda.

"klet" napisał(a):
Stwierdziłem tylko, że instruktor wpoił ja,kierowca kłamstwo i tyle.
Możesz przejechać nawet 10 mln km i tak nie będziesz dobrym kierowcom.

a jednak nie czytasz z uwaga. instruktor powiedział ze kierowcą wogole zostaje sie po 100tys km a nie ze dobrym kierowcą :)

00

kubus ~kubus (Gość)25.12.2011 20:59

niejaki Ramzes z Raciborowic notorycznie jeździ golfem bez uprawnień

00

jedyna ~jedyna (Gość)25.12.2011 21:23

Ale w tejże gminie jest bardzo dużo kierowców jeżdżących bez "prawka"

00

ada ~ada (Gość)01.01.2012 20:33

on miał prawko

00

Piotrkowianin Piotrkowianinranga01.01.2012 22:11

"ada" napisał(a):
on miał prawko

Niejaka Paulina M. z Łodzi też miała - cały tydzień.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat