Szkolenie na wózki nie jest nikomu potrzebne majac prawo jazdy ,chodzi o to by kase wyciagac od kursantow i o nic wiecej tak jak to robi jedna ze znanych piotrkowskich firm ,usdaja że szkolą a połowa zajęc to fikcja tylko na papierze .Tak to jest w tym kraju oszóst oszóstem pogania i udaje ,że wszystko gra
W dzisiejszych czasach w Polsce osadzeni są lepiej ustawieni niż nie jeden zwykły "robol". Nie dosyć, że nie muszą za nic płacić to jeszcze ich szkolą. Wzięli by kilof czy łopatę i przekopali trochę pola dookoła to by się wtedy zresocjalizowali na tyle, że odechciało by im się tam wracać.
A ja musiałam sobie od gęby odjąć, aby opłacić kurs nauki języka obcego, gdzie tu logika i sprawiedliwość - społeczna.
Chyba przeoczylem,ze na Wroniej otworzyli sanatorium lub SPA?
Skierowanie dostaje sie z sadu czy na te kursy,darmowa wyzerke i chate z oplaconym czynszem idzie sie dobrowolnie na wlasne zyczenie.
Na takie podatki nie bede zap....
To akurat nie dziwne. Gdybym siedział w pierdlu, to też starałbym się ten czas możliwie najlepiej wykorzystać.
A to mi się już nie podoba. Samo utrzymywanie więźniów jest kosztowne, a tu jeszcze dodatkowo finansuje im się jakieś bonusy.
No właśnie, w normalnym systemie każdy powinien się bać kary więzienia. Obecny system "resocjalizacji" opracowali chyba ci od koncepcji "bezstresowego wychowania". A wszystko i tak na barkach podatników, którzy za to mocno się stresują, jak pomyślą o perspektywie starości w tym kraju.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!