Jeśli akcja skierowana jest także dla wszystkich mieszkańców to godzina jest beznadziejna. Chyba, że tylko dla bezrobotnych i pracujących na drugą zmianę :(
A może napiszecie o wyroku w sprawie hali balonowej? Wyrok drugiej instancji, świeżutki, uznający winnym dyrektora OSiR I co ciekawe, co z tym zrobi prezydent?
Skoro druga instancja utrzymała wyrok w mocy, to wzrok ten stał się prawomocny.
A zatem pozostaje postawić pytanie co zrobi teraz przełożony L. Heinzla, mgr elektryk K. Chojniak? Bowiem zgodnie z ustawą z dnia 21 listopada 2008 r. o pracownikach samorządowych osoba skazana prawomocnym wyrokiem sądu za przestępstwo ścigane z oskarżenia publicznego nie może być zatrudniona w samorządzie. A Pan Heinzel oskarżony został z kodeksu karnego, z paragrafów:
Art. 231. § 1. Funkcjonariusz publiczny, który, przekraczając swoje uprawnienia lub nie dopełniając obowiązków, działa na szkodę interesu publicznego lub prywatnego,
podlega karze pozbawienia wolności do lat 3.
§ 2. Jeżeli sprawca dopuszcza się czynu określonego w § 1 w celu osiągnięcia korzyści majątkowej lub osobistej, podlega karze pozbawienia wolności od roku do lat 10.
Może redakcja zapyta prezydenta co zamierza z tym fantem zrobić?
Przez pewien czas oglądałem program p. A.M.W., dopóki nie zdarzyło mi się samemu być w sądzie raz w Piotrkowie, raz w Bełchatowie. Rzeczywistość nijak nie miała się do kultury z jaką pani A.M.W. prowadziła sprawy. Takich sędziów po prostu NIE MA !!! A ja naiwny przez jakiś czas wierzyłem w sprawiedliwość !!!
Prosimy o poruszenie sprawy o halę balonowa bo to już żarty ruszamy dalej
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!