zachowywaly sie nerwowo, na pewno. Jak zatrzymuja cie niebiescy i boisz sie 500 zl mandatu z powietrza to kazdy jest nerwowy, kazdy post na tej stronie o zatrzymaniach podaje ze ktos zachowywal sie nerwowo. mnie np przeszukali bo nie wrzucilem kierunku na rondzie, obawialem sie mandatu, i co, tez zachowywalem sie nerwowo. piotrkowska policja to dno.
Zatrzymali i już. Dobra robota. A na jakość komunikatów to nie ma co zwracać uwagi, wygłasza je znajoma(?) byłego komendanta i jednocześnie osoba nie mająca przygotowania do tego. Obecnemu też na jakości nie zależy.
Zgadnijcie kto zatrzymany?
KUKULECZKA
Odpowiednie litery skreslic-reszta da ksywe jednej zatrzymanej :D
Mnie interesuje co innego:
Na jakiej podstawie MO dokonuje rewizji samochodu?
Pretekstem zawsze jest bezpieczeństwo - moje, Twoje, żula Mietka, bociana białego czy tam kogokolwiek innego - do wyboru, do koloru. Nie chciałabyś chyba zaćpać się na śmierć, albo żebym ja się zaćpał, prawda? Żul Mietek też powinien zejść z tego padołu na skutek przepicia, a nie zaćpania, prawda? A bocian po amfetaminie mógłby drogę zmylić, poleciałby na północ, zamiast na południe, tam by mu jaja przemarzły i bociany by wyginęły. No! ;)
Jak się nie wierzy w ludzki rozsądek, tylko wszystkich hurtowo traktuje się jak nieroztropne dzieci (czytaj: nieodpowiedzialnych przygłupów) i przedkłada się mityczne "bezpieczeństwo" ponad własną wolność, to niestety, ale trzeba się godzić na "profilaktyczne" przeszukiwanie kieszeni, samochodów czy mieszkań.
Gdyby ich dzielna policja nie zwinęła, to teraz byłabyś bez grosza, bo wydałabyś wszystkie swoje pieniądze na amfetaminę. Wstyd byłoby się przyznać, że się wszystko na narkotyki wydało, ale istnieje rozwiązanie tegoż dylematu: ogłosiłabyś wszem i wobec, że oszukano Ciebie metodą "na wnuczka" - takie tłumaczenie budzi powszechne zrozumienie i wszyscy by Ci współczuli.
;)
Pamiętaj: bez-pie-czeń-stwo! ;)
Teoretycznie nie mogą tego zrobić. Jest to naruszenie prawa do nietykalności osobistej i do prywatności. No ale mogą to zrobić, gdy zachodzi uzasadnione podejrzenie popełnienia karalnego czynu. A że policja ostatnio działa, jak grupa jasnowidzów, wyczuła pismo nosem i złapała dzierlatki na gorącym uczynku. Tym bardziej, że "zachowywały się nerwowo" ;)
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!