metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Bartosiak ~Bartosiak (Gość)01.07.2009 09:27

Pan Podbipieta powiedziałby: "Wielkie materii pomieszanie".
Owszem, pomysł na dobra zabawę w okresie wakacyjnym - zawsze cenny, jak sądzę biznesowo też obiecujący.
Tylko co to ma wspólnego z "urokami starówki"???
Zgoda, dla fanów kultury amerykańskiej w zestawie "Rock, grill i motoryzacja" impreza O.K. Organizator zapewne się na tym zna, potrafi atrakcyjnie pokazać. Jednak dajmy przy tej okazji spokój starówce. Chyba że chcemy przypomnieć hronologię: 1000 lat historii Polski, 800 lat Piotrkowa, około 200 USA???? Czyli kolejny absurd typu "Słoń i Polska".
Czy organizator, chcąc się odwołać do obyczajów amerykańskich przewidział także fajerwerki? Z tego co słyszałem, to główny motyw 4 lipca (oprócz parady).
Pozdrawiam wszystkich fanów kultury amerykańskiej.

00

sat ~sat (Gość)01.07.2009 09:58

Jeżeli świętujemy przez 5 dni święto izraela to i to można.

00

Piotrkowianka ~Piotrkowianka (Gość)01.07.2009 10:00

A niby dlaczego to nie ma nic wspólnego z "urokami starówki"?? Przecież PUB SKYY jest na starówce?? Zamiast się cieszyć, że coś się komuś w tym grajdole chce robić, to się wydziwia.... Trzymaj tak Kowal dalej- powodzenia!!!

00

Weź słownik ~Weź słownik (Gość)01.07.2009 10:06

Chronologia to chyba pisze się przez "ch" panie Bartosiak?

00

~J. ~J.ranga01.07.2009 10:12

ale przecież pan Bartosiak jest THE BEST :-)

00

Piotrkowianin ~Piotrkowianin (Gość)01.07.2009 10:15

Znowu wakacje i tłumy dzieciaków zamiast chodzić do szkoły piszą głupie komentarze, nie potrafiąc nawet poprawnie przepisać nazwiska. :/

00

Bartosiak ~Bartosiak (Gość)01.07.2009 10:58

Gratuluję czujności wielbicielom ortografii, polecam uważne przepisywanie nazwisk!!!(Mój nick brzmi tak samo jak nazwisko, a zgodnie z dobrymi obyczajami nazwisk się nie przekręca!)
"Piotrkowianko":
nie rozumiem - jeśli wybrałas taki nick, dlaczego tak nie lubisz swojego (?) miasta???? Po co piszesz o nim "grajdoł"???? Sam fakt popularności tego portalu przeczy takim ocenom.
To że Pub jest na starówce, nie ma nic do rzeczy. Moja opinia brzmi: obchody amerykańskiego Dnia Niepodległości jako takie ze starówką nic wspólnego nie mają! (jeśli już koniecznie szukać związków - to prędzej Plac Kościuszki, ze względu na amerykański okres w życiu bohatera).
Zwróć jednak uwage na to, że nie krytykuję pomysłu, a tylko jeden z jego aspektów.
Napiszę więc wyraźniej:
uważam, że okazja do tej imprezy jest tak oczywista i czytelna, że nie trzeba do niej nic na siłę "dopinać".
Bo właśnie połączenie starówki z motoryzacją brzmi jak kwiatek do kożucha!
Także życzę panu Kowalczykowi powodzenia, a uczestnikom dobrej zabawy.
Do Piotrkowianina: niech się dzieciaki uczą pisac i czytać - choćby na forum :-)

00

dag ~dag (Gość)01.07.2009 11:37

Kurcze widzę, że nie tylko ja jestem wyczulony na błędy. Co prawda mnie bardziej denerwują błędy logiczne czy składnia w artykułach. Pisanie komentarzy nie jest czyjąś pracą także nie musi być pięknie i przejrzyście :). Co prawda sam jestem dyslektykiem, ale słownik w firefox-ie bardzo ułatwia zadanie.

00

Bartosiak ~Bartosiak (Gość)01.07.2009 11:59

Co do określenia "dzieciaki" - odpowiedziałem Piotrkowianinowi, to jego określenie, dodałem także znaczek wskazujący na żartobliwą intencję.
I - uprzedając ewentualny zarzut - zwracanie się na "Ty" jest przyjęte od dawna, w tzw. "netykiecie". Ewidentnie osobiste złosliwości w tejże "netykiecie" się nie mieszczą.
Proszę nie odpowiadać, opuszczam wątek aby nie został zdominowany przez osobiste kłótnie.

00

gość ~gość (Gość)01.07.2009 12:09

Pozdrowienia dla Bartosiaka. Z przyjemnością czytam twoje komentarze. Tak trzymaj i nie zrażaj się tym co piszą krzykacze którzy na szczęście stanowią mniejszość.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat