A może zanim alejki zrobią się gładkie /co pewnie "kiedyś" nastąpi/ zadbać o zieleń ,chociażby poprzycinać te róże na klombach.I na to nie trzeba chyba pieniędzy z łódzkiego Funduszu.
ja jestem za tym, żeby wszędzie można było sadzić - nie tylko ogród botaniczny czy park spełniają takie wymagania. Jest wiele miejsc, gdzie można by nasadzić wiele fajnych gatunków roślin. Zdaje się że np Japończycy przed domami mają takie małe ogródki z warzywami - może wskutek takiego nasadzania poprawiłoby się środowisko naturalne
To wszystko jest oczywiście fajne i ładne. Mamy już fontanny, Trakt Wielu Kultur itp. Piotrków nie jest tu wyjątkiem, bo władze wielu innych miast robią podobne rzeczy, bo to jest ładny wizerunek miasta, jest się czym pochwalić. Ale to nie są przedsięwzięcia, które w sposób istotny poprawiają jakość życia w mieście. Żeby mieszkańcom żyło się lepiej, to musi być przede wszystkim więcej miejsc pracy! Bez fontanny i ogrodu botanicznego jakoś by się dało żyć, ale bez pracy znacznie trudniej. Jednak np. zabieganie o inwestorów, którzy właśnie w danym mieście ulokują swoje zakłady nie jest tak "medialne", nie robi takiego wrażenia, jak np. nowa okazała fontanna, czy może akwapark itp., a jest to chyba za to trudniejsze. Trudno się więc dziwić, że sukcesy mamy, ale nie w tej dziedzinie, w której chcielibyśmy i - powtarzam - Piotrków nie jest tu żadnym wyjątkiem.
Ławki są w porządku, nie taniej by było je pomalować ew. wymienić uszkodzone deski ??!! te alejki w "konstrukcji żwirkowo-glinkowej" należałoby również wylać asfaltem bo są tragiczne, w ogóle wszędzie gdzie są alejki powinien być wylany asfalt. wymiana koszy ==> dobry pomysł. Ogólnie 3mln zł to duża kwota za taką kwotę jakoś mało prac mi u Was wychodzi chyba ktoś za dużo bierze (wiem z doświadczenia) ;)
Janie, nie widzisz, że to kiełbasa wyborcza? Szkoda, że Chojniak nie zajmie się realizacją swoich obietnic, bo jak na razie nie zrealizował ŻADNEJ z 8 obiecanek w temacie dróg sprzed 3 lat: http://www.piotrkow.pl/nasze-miasto/aktualnosci/priorytety-dla-piotrkowa-2011-2014
Pełna lista tutaj: http://www.piotrkow.pl/download.php?id=398 Jak widać na załączonym obrazku żaden z 8 punktów dotyczących dróg nie został zrealizowany i raczej w ciągu 11 miesięcy do końca roku 2014 nie zostanie:
Plac zabaw w tym parku też dawno gospodarza nie widział:
A na wejściu na plac zabaw przydałoby się kilka płyt chodnikowych położyć:
Przykre, że rycerzom z ekipy Pobożnego trzeba podpowiadać takie proste rozwiązanie.
Można lepiej, bo kocham Piotrków!
Może masz racje ale urzędnik nie da ci miejsca pracy. politycy nie są od tworzenai miejsc pracy, oni co najwyżej mogą obniżyć podatki i spróbować zachęcić jakiś przedsiebiorców do inwestowania, ale nie tworzyć miejsce pracy, chyba że jakiś urząd otworzą nowy:d..
A wracając do tematu to fajna idea ale niestety piotrkowskie bydło i chamstwo w szybkim tempie zniszczyten park nowym grafiiti itp, a trawniki zostaną osrane przez pieski ludzi którzy nie potrafią posprzątać po swoim psie.
Niezupełnie. Ci wszyscy których wymieniałeś, właśnie pośrednio w znaczny sposób przyczyniają się do tworzenia nowych miejsc pracy.
Lepiej późno, niż wcale.
Mam nadziej, że po tych wszystkich zapowiedziach, park będzie wyglądał lepiej niż na jesień: http://www.epiotrkow.pl/news/Parkowe-alejki-tona-w-lisciach,16585
Tylko, że właśnie przy tych inwestycjach są tworzone miejsca pracy, bo przecież ktoś ten remont musi wykonać.
3mln to kwota, którą dostaje Wykonawca i musi za to wykonać pracę, zapłacić pensję pracownikom, itp. Musi jeszcze wyjść na tym z zyskiem, także całe 3 mln nie idzie na renowację obiektów znajdujących się na terenie parku, a na całość kontraktu.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!