JA TEŻ CHCIAŁBYM żyć w normalnym kraju aby takie przypadki PIOTROWICZ I PAWŁOWICZ itd, nie byli pisowskimi sędziami, Piotrowicz stary komunista jest twórcą obecnej reformy pis,aby w CBA 1 raz w historii nie ukradziono 15 mln, aby Marian Banaś specjalista od kamienic , pod którego skrzydłami powstała mafia vatowska w Ministerstwie Finansów. Kogutów -wyłudzenia milionów z fundusze PEFRON. Tzw telewizja publiczna-propaganda jednej partii. Dwie wierze Kaczora i 50 tysiaków dla księdza, miliony dla Rydzyka, itd Willa Kwaśniewskich na koniec - https://wiadomosci.wp.pl/willa-kwasniewskich-pod-lupa-prokuratury-sledczy-sprawdzaja-transakcje-od-13-lat-6472214430914177a
Tu nie chodzi już o Pis tylko o wszystkich polityków. Jeżeli postawią się ponad prawem to znaczy że są bezkarni. A jak bezkarni to można kraść oszukiwać do woli! Polityków trzeba pilnować i po to są niezależne sądy i trybunały!
nie dla sędziowskiej KASTY ile ludzi ci kasciarze jeszcze skrzywdzą....
Czytam te komentarze i zatrważające jest to ile jest jeszcze jest komunistów. Zgroza!
Wywiad zszokował mnie w jednym punkcie. Skoro sędzina, która ukradła spodnie jest chora psychicznie, dlaczego orzekała? Jaką gwarancję miały osoby sądzone, czy sędzina była poczytalna prowadząc przewód sądowy i ogłaszając wyrok? Po drugie, śmieszy mnie mówienie o utracie przez sądy niezawisłości, zupełnie tak, jakby kiedykolwiek sądy w Polsce były niezawisłe. Każda władza polityczna układa wymiar sprawiedliwości pod siebie. Jeśli chcecie żeby było inaczej, to obywatele powinni wyłaniać sędziów a nie pan Kaczyński, Budka, czy Czarzasty. Po trzecie, cała ta sytuacja to spadek po Okrągłym Stole i efekt polityki "grubej kreski". Każdy sędzia, czy prokurator, który oskarżał lub orzekał w procesach politycznych, na czele z panem Piotrowiczem, powinni w latach 90. uzyskać dożywotni zakaz uprawiania zawodu. Nie zrobiono tego, bo układ z komuną był dla Solidarności ważniejszy. Po czwarte: jeżeli jakiś obywatel zostaje przyłapany na kradzieży, pedofilii, gwałcie, korupcji i jakimkolwiek innym przestępstwie lub wykroczeniu, nie interesuje mnie, czy jest sędzią, prokuratorem, nauczycielem, dozorcą, czy tokarzem. Ma zostać osądzony zgodnie z prawem i ponieść karę. Tymczasem sędziowie uważają się za nadludzi będących ponad prawem, a tak być nie może. I wreszcie, jeśli ktoś mówi, że wymiar sprawiedliwości działa dobrze w Polce, to znaczy, że nie miał z nim do czynienia. Czas w sądach zatrzymał się na wczesnych latach 80. - biurokratyzm, buta i opieszałość sprawiające, że uczciwy obywatel czuje się jak w powieści Franza Kafki. Skala patologii jest ogromna. Jesteście przeciwko zmianom PiS - świetnie, ale zaproponujcie coś w zamian, zamiast biegania po Słowackiego i krzyczenia "wolne sądy" - chyba że macie na myśli szybkość ich działania.
Do zwolenników PiS - a jak w kolejnych wyborach wygra PO , SLD czy konfederacja to też będzie się wam podobać że sędziów wybierają politycy ? Że wybiorą "kumpli" którzy na wszystko przymkną oczy?
Albo sąd najwyższy i sądy europejskie mają decydujący głos albo nie i wtedy zostajemy krajem pokroju Białorusi, Rosji albo Turcji. Wybór należy do Ciebie. Nie ma innej drogi. Nikt nas na siłę nie trzyma w Unii jak w ZSRR. Zastanówcie się czego chcecie. Może też poczytajcie sobie jak żyją ludzie w tych krajach , które wyżej wymieniłem.
https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/tarnowski-schemat/6gweg0s
Ponieważ czytam z niedowierzaniem jakie głupoty i wymysły niektórzy wypisują to proszę się duczyć i będzie MADRZEJ na forum -KRAJOWA RADA SADOWNICTWA - https://pl.wikipedia.org/wiki/Krajowa_Rada_S%C4%85downictwa
Skoro sędziowie Sądu Najwyższego złamali prawo tą uchwałą to chyba już prokurator powinien stawiać im zarzuty ? A stawia ?
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!