metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
pkp ~pkp (Gość)22.08.2011 10:54

a co znów robił w mieście TIR ?

00

P51 ~P51 (Gość)22.08.2011 11:02

O rany...
Nie dajmy sie zwariować. Wiem,że obecna tzw."poprawność prawna" nakazuje zamazywanie tablic rejestracyjnych i twarzy uczestików wypadku, ale bardziej w celu uniknięcia ciągania po sądach przez "uwiecznionych", niż z jakichkolwiek innych względów.
Jak to tak dalej będzie trwało, to niedługo będzie zakaz informowania o czymkolwiek...
;->

00

. ~. (Gość)22.08.2011 11:09

a keretce EPI zasłoniłeś? ;x

00

guest ~guest (Gość)22.08.2011 11:15

"pkp" napisał(a):
a co znów robił w mieście TIR ?

a może docelowo? sporo marketów mamy a jakoś towar trzeba dowieźć.

00

Micha$ ~Micha$ (Gość)22.08.2011 11:38

Ach Ci dzielni strażacy. Co byśmy zrobili gdyby ich nie było. Ciekawe czy tez jak przy wykolejonym pociągu zjechało się całe OSP z rejonu by porobić zdjęcia i pokazać się :P Widzę że w tym kraju Karetkę pogotowia traktuje się bardziej jako taksówkę do szpitala niż pojazd specjalistyczny wyposazony w sprzęt i personel przeszkolony do ratowania życia. Pozdro

00

P51 ~P51 (Gość)22.08.2011 12:03

"Micha$" napisał(a):
Widzę że w tym kraju Karetkę pogotowia traktuje się bardziej jako taksówkę do szpitala niż pojazd specjalistyczny wyposazony w sprzęt i personel przeszkolony do ratowania życia.

No właśnie...
Zwłaszcza,jak powstały karetki bez lekarza.Tak,tak, bez lekarza.
Wystarczy zadzwonić na pogotowie, powiedzieć,że "strasznie nerka boli" i juz cię wiozą do szpitala - za darmoszkę...

00

świadek ~świadek (Gość)22.08.2011 12:38

Od dłuższego czasu obserwuję notoryczne pisanie o straży pożarnej. Dziwne to. Czyżby powrót propagandy? Miałem okazję widzieć strażaków w Kiełczówce (Baby) i to wcale tak kolorowo nie wyglądało jak przedstawiali panowie ze straży.
Chyba bym nie chciał aby oni udzielali mi pomocy.

00

Micha$ ~Micha$ (Gość)22.08.2011 14:23

dokładnie!! w Kiełczówce na jedną osobę jadącą w pociągu przypadał 1 strażak,poszkodowanych było 80 osób... Osobiście nie mam nic do strażaków ale wydaje mi się że jest ich trochę za dużo... kiedyś OSP w każdej wsi z 5 stodołami z drewna miało sens ale teraz?? Jakby na pogotowie ratunkowe łożyło się tyle kasy co w PSP/OSP to mielibyśmy najnowszy sprzęt i karetkę w kazdej gminie...
Pozdrawiam

00

jajaja ~jajaja (Gość)22.08.2011 14:45

A zespół pogotowia ratunkowego: unieruchomił poszkodowanego by zapobiec urazom wtórnym. Zbadał i monitorował najwyższej klasy sprzętem podstawowe czynności życiowe. Zanim podano pacjentowi tlen medyczny, sprawdzono pulsoxymetrem wysycenie krwi tlenem. Wykonano wkłucie dożylne by podać płyny i leki przeciwbólowe. W trakcie specjalistycznego transportu do szpitala, utrzymywano z pacjentem stały kontakt słowny, by monitorować również stan psychiczny poszkodowanego i udzielić mu wsparcia psychicznego.

20

jajaja ~jajaja (Gość)22.08.2011 14:46

Ofiary przewieziono do szpitala...

20

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat