Piotrkowscy kierowcy to niech najlepiej zostaną w domu i nie wyruszają na drogi.. bedzie zdecydowanie bezpieczniej..bo przecież te łamagi nie nadają się do jazd po publicznych drogach
Już odpalam i jadę na ustawianie świateł. Chcecie to wydawajcie kasę ja tam wolę oszczędzać
Czekam na akcje edukująca pieszych, którzy coraz rzadziej dbają o swoje bezpieczeństwo. Długie wieczory, deszczowa aura w połączeniu z brakiem uwagi pieszego/rowerzysty i brakiem odblasków to bardzo niebezpieczna mieszanka.
Zasięg świateł mijania to ok. 40m.
Jazda z prędkością 50 km/h = auto przejeżdża prawie 14 metrow na sekundę.
Przeciętna reakcja kierowcy od momentu zauważenia przeszkody to ok. 2 sekundy =28 metrow
Droga hamowania na mokrej nawierzchni z 50km/h do 0 = ok. 13 metriw
Rachunek jest prosty 28+13 =41 metrów.
Zasięg świateł 40m,czyli może zabraknąć 1 metra, jeśli pieszy/rowrzysta nie będzie miał odblasków na sobie....Niech już każdy sam pomyśli, jak to może się zakończyć...
Mnie nie przyciągnęła, bo moje światla na każdym przeglądzie sprawdza diagnosta.
Nie sfornych karać aż do skutku, szczególnie kieroFców z badziewiem chińskim bez CE
Jak mam urwane zaczepy i diagnosta mówi że nie da się ustawić i świeca mi po podjazdach z przeciwka i każdy mi mruga to wtedy włączam długie i jadę tak całą drogę do pracy żeby coś widzieć
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!