metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
guzgu ~guzgu (Gość)15.02.2013 20:20

widziałem - tak trzymać !!!

00

reklama ~reklama (Gość)15.02.2013 20:47

panie redaktorze dlaczego pan skasował wcześniejsze komentarze. Tak jak wcześniej napisałem jest to reklama tej akademii. W Piotrkowie "profesjonalnie" piłkę potrenować można także w innych akademiach, szkółkach i klubach.
One także zapraszają na zajęcia.
Miał pan znakomitą okazje by ten artykuł napisać przed feriami. Należało przedstawić pozostałe akademie, szkółki i kluby, i w ten sposób zaprosić młodych adeptów futbolu do zajęć w czasie zimowych ferii. Miało by to właściwy czas, miejsce i racje. A tak pozostał niesmak.
Nie chciałem wcześniej plątać tu polityki, ale nie sposób tego nie zrobić. Akademia ta ma pewne względy u naszych rządzących, na które pozostałe szkółki i kluby nie mogą liczyć.
Dlatego też niech pan uszanuje pozostałe akademie itp., bo tego wymaga pana dziennikarski fach.

Moderator: brak komentarzy jest efektem błędu systemu, a artykuł jest artykułem sponsorowanym

00

reklama cd2 ~reklama cd2 (Gość)15.02.2013 21:17

Dziękuje panie moderatorze. Wszystko jasne.
Wszystko pięknie z boku wygląda. Ale nie wszystkich stać na to by trenować w tego typu akademiach, gdzie czesne wynosi ok. 100 złotych. Sam to zauważył prezes PZPN Zbigniew Boniek, że piłka stała się sportem komercyjnym. Gdzie jest więc miejsce dla tych chłopców (dodam dobrze grających), których rodziców nie stać na takie czesne. Niedługo dzieci z biedniejszych rodzin nie będą mieli dostępu do niczego.

00

ajy ~ajy (Gość)15.02.2013 22:04

"reklama" napisał(a):
Moderator: brak komentarzy jest efektem błędu systemu, a artykuł jest artykułem sponsorowanym

W innych wątkach też system "sam" pokasował komentarze, Panie Moderatorze?

00

Zibi ~Zibi (Gość)15.02.2013 22:25

To jest wywiad Bońka, jaki udzielił w Fakcie. Redakcja: Dlaczego polskie kluby i reprezentacja nie potrafią nawiązać do sukcesów sprzed lat?
– Zastanawiałem się, co by było, gdybyśmy w 1974 lub 1982 roku zdobyli mistrzostwo świata. Zagraniczne stacje telewizyjne mogły zobaczyć u nas pola i betonowe boiska szkolne, po których biegały dzieciaki ubrane po swojemu. Mimo to, byliśmy mocni na arenie międzynarodowej. Teraz mamy nowoczesne orliki, podgrzewane murawy i akademie, ale brakuje poziomu. Są szkółki piłkarskie, ale za wszystko trzeba płacić. Dawniej największy sukces osiągali ci, którzy wywodzili się z niższych warstw społecznych. Nie znali pięciu języków, ale mieli więcej wątroby i charakteru. Dzieci powinno się szkolić przede wszystkim w klubach, które nie pobierają za to pieniędzy. Szkoda, że promujemy tylko sport na najwyższym poziomie. Brakuje sponsoringu na niższym szczeblu, ale najłatwiej podpinać się pod najlepszych.

00

Oto słowa Bońka ~Oto słowa Bońka (Gość)16.02.2013 05:18

To jest wywiad Bońka, jaki udzielił w Fakcie. Redakcja: Dlaczego polskie kluby i reprezentacja nie potrafią nawiązać do sukcesów sprzed lat?
– Zastanawiałem się, co by było, gdybyśmy w 1974 lub 1982 roku zdobyli mistrzostwo świata. Zagraniczne stacje telewizyjne mogły zobaczyć u nas pola i betonowe boiska szkolne, po których biegały dzieciaki ubrane po swojemu. Mimo to, byliśmy mocni na arenie międzynarodowej. Teraz mamy nowoczesne orliki, podgrzewane murawy i akademie, ale brakuje poziomu. Są szkółki piłkarskie, ale za wszystko trzeba płacić. Dawniej największy sukces osiągali ci, którzy wywodzili się z niższych warstw społecznych. Nie znali pięciu języków, ale mieli więcej wątroby i charakteru. Dzieci powinno się szkolić przede wszystkim w klubach, które nie pobierają za to pieniędzy. Szkoda, że promujemy tylko sport na najwyższym poziomie. Brakuje sponsoringu na niższym szczeblu, ale najłatwiej podpinać się pod najlepszych.

00

strony ~strony (Gość)16.02.2013 08:23

poniżej dla naszych czytelników podaje strony internetowe piotrkowskich akademii, klubów, szkółek. Wymieniam je według alfabetu. Jak jakąś pominąłem to przepraszam.
Są tam telefony do trenerów i można spytać się o podstawowe rzeczy np. w jakich rocznikach są szkolone dzieci, jak wyglądają zajęcia, gdzie się one odbywają, ile wynosi miesięczna opłata za zajęcia, czy zespoły uczestniczą w rozgrywkach, czy trzeba płacić za wyjazdy na mecze lub turnieje, niektóre proponują od razu zakup strojów (ile to kosztuje), czy organizują obozy latem czy zimą. Część z akademii szkoli póki co do 12 roku życia, a więc należałoby zapytać co dalszymi treningami (czy chłopiec będzie mógł w przyszłości zmienić barwy klubowe).
Powoli nadchodzi wiosna tak więc wszystkie z nich jak co roku będą robić nabory w poszczególnych rocznikach. Mają więc państwo szeroki wybór.
akademiapilki.pl
concordiapiotrkowa.pl
nasza-akademia.com.pl
pilkarska-akademia.pl
pkspolonia.pl
ukspiotrcovia.com
Nie jestem pewien czy wszystkie te szkółki działają, ale bynajmniej w ostatnich miesiącach szkoliły dzieci.

00

Eliza ~Eliza (Gość)17.02.2013 11:43

Ja i Tak UWAŻAM że Concordia jest w tym najlepsza. Mogą mieć nawe 10000 w tej szkołce i co z tego ?
Concordia to Zgoda.

00

guzgu ~guzgu (Gość)16.02.2013 11:50

"reklama" napisał(a):
~reklama (Gosc)
15 godzin temu, 20:47
panie redaktorze dlaczego pan skasował

zazdrość, zgorzknienie to nie to, trzeba wyjść zza komputera i podjąć działanie w tym temacie i zobaczyć jakie to doznania daje.

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat