Aż serce rośnie po przeczytaniu tak wspaniałej wiadomości... ;)
Tylko jak to się ma do rzeczywistości i życia?
Tylko patrzeć jak statystyki pójdą w górę Piotrków opanowali Ukraińcy tak jak Wolbórz pracują wszędzie w magazynach i i firmach prywatnych i tak jak w mWolborzu gmina płaci za wynajem mieszkań dla nich.Na magazynach zarobic już się nie da bo obcy opanowali za grosze tak rząd dba o nasze społeczeństwo .Co robią u nas Ukraińcy skoro ani wojny u nich nie ma a to co w Donbasie jest to mają tak duże terytorium ,że moga uciekać u siebie w głąb kraju
To trzeba zlikwidować PUP. Tacy specjaliści tam pracujący na pewno dadzą sobie radę na rynku pracy.
A ciekawe jest jakie jest prawdziwe bezrobocie. A ilu jest tych co nie jest zarejestrowanych więc to bezrobocie może być nawet 12%. A ci z UP to są nieroby oni ci pracy nie znajdą jak sobie samemu nie znajdziesz dla nich jesteś tylko statystyką i jakimś numerkiem i tyle.
napewno to nie zasługa PUP, w niczym nigdy nie pomogli, zawse praca po znajomosci, a jak raz z babką rozmwiałem to powiedziała mi wprost, "powinien pan sobie wyrobić znajomosci w miejsu pracy i tak sie załatwia pracę.." a wtedy ja "...eee to od czego wy jestescie wogóle??? czy tutaj potajemnie PUP jest tak naprawdę dpomem towarzyskim??" ...niestety pani niechciala zrobić loda..więc ta instutucja jest niczym.
Wiosna nasza ! PRL wraca ! Antonio zatrudni w swoim zomo kilkadziesiąt tyś. ludzi i trzeba będzie wprowadzić nakazy pracy. Zwolnione kasjerki z hipermarketów mogą nie podołać w załataniu dziury na rynku pracy.
Dziwne ta zależność bezrobocie spada a zatrudnienie w PUPach wzrasta. Ponoć dlatego żeby miał kto tego spadku bezrobocia pilnować. Pozdrawiam dyr. Gawrońską która tak wytrwale trwa na stanowisku. Więcej na http://sklave.manifo.com/
No. Hering i magazyny wszystkich przyjęli. Wg reklamy strefy fm można przecież zarobić 6 tys.zł. Dobrobyt się robi.
nie będzie urzędów to będą inne instytucje np. agencje zatrudnienia .
powinien być przymus pracy jak w latach 80.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!