metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Irbis ~Irbis (Gość)05.07.2012 17:10

Ze smutkiem stwierdzam, że starzeję się bardziej od autora. Także głupszy jestem. Opisywanego żartu opisywanych panów nie zrozumiałem zupełnie. Nawet w naiwności swojej pomyślałem, że oni zgłupieli (cóż, każdy się kiedyś zestarzeje).
Ale ani moje, ani ich zestarzenie nie tłumaczy takiej "konwencji" żartu. Tłumaczenia o ironii - tak subtelnej, że aż niezauważalnej - nie kupuję. Bo co tymi, co nie zrozumieć nie mogą???? A duuuużo ich. rzekłbym: legion.
Przypomina mi to dyskusję z innej epoki, i na inny temat. Udział w bojkotowanych mediach tłumaczono "aluzją". Miała być ona tak cienka, że aż... wcale jej nie było. Pozostała niewątpliwa kolaboracja z systemem.
A w naszym temacie - w rzekomum żarcie obu panów - pozostało chamstwo.
(Rzeby nie było - żadnej ironii tu nie zawarłem. Widocznie jestem na to za stary i za głupi.)

00

akan ~akan (Gość)05.07.2012 21:05

Hej, Irbis! A o co kaman, bo tekst, do którego się odnosisz, już usunęli, a wnoszę po Twoim komentarzyku, że coś ciekawego skrobnęli...
A z tym "rzeby" to jakiś performans, o co biega?
Weź no, wrzuć trochę jakiegoś info, może na priva nawet...

00

Irbis (nieortograficzny) ~Irbis (nieortograficzny) (Gość)06.07.2012 00:42

"akan" napisał(a):
A z tym "rzeby" to jakiś performans,

Niestety, prosta literówka...
A komentarz, oczywiście, do tekstu powyżej!

00

taki jeden ~taki jeden (Gość)07.07.2012 02:27

No cóż... Nie od dzisiaj wiadomo, że dowcip pana, którego autor felietonu wziął na tapetę jest taki raczej... Dość gminny (bo powiatowy - to już wyższa klasa :)
Ale ale! Szanowny! Czy nie za bardzo Panu w głowę włożyli stereotypy dot. tzw. "lewicy" i "konsewatyzmu" ? Proszę na ten przykład przeczytać program angielskich Torysów: może się okazać, że to, co Pan dotychczas brał za "lewe" jest straszliwie "prawe" - i na odwrót ;)

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat