jak tak wszyscy organizuja imprezy na 800-lecie to i ja chetnie wezme udział: zaprośmy p.Marianne Rokitę i 800 chłopa
Biedne wystraszone przez ludzkie wrzaski gołębie. A co dzień można oglądać spektakularne naloty dywanowe, no może nie gołębi, ale też dużych ptaków, w parku Poniatowskiego.
Tu wypuszczają lotne szczury a w innym miejscu płacą kasę sokolnikowi za przeganianie.Bogate miasto.Nie ma co.
A może by tak ambitniej -wystarczy 8 fabryk na 800lecie i ludziom się będzie wiodło lepiej.
A ilu Ukraińców miasto sprowadziło na tą rocznicę bo patrząc po ulicach jest tego pełno tak jak w okolicznych gminach. Pora z tym skończyć Polska tylko dla Polaków
W 2016 roku piotrkowski Magistrat chwalił się, że imprezy związane z 800-leciem będą odbywać się cały rok, a okrągły jubileusz przejdzie do historii. Póki co jedyną dobrą imprezą był dzień ormiański. Reszta imprez to imprezy cykliczne organizowane co rok, ale teraz z przyszytą łatką 800-lecia. Nie wspomnę już o ocieraniu się o śmieszność, kiedy władze ogłaszały, że obchody rocznicy uchwalenia Konstytucji 3-go Maja też organizowane są z okazji 800-lecia miasta. Proponuję w obchody 800-lecie włączyć także hodowców kur. Pod koniec września będzie można zrobić wystawę najpiękniejszych ptaków a towarzyszyć jej będzie akcja "800 jaj na 800-lecie miasta".
Ja posadziłem 800 kapust. Robię event 800 głąbów na 800 lecie miasta.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!