metoda sortowania: od najstarszego do najnowszego / najnowszego do najstarszego
Aman Amanranga05.01.2011 11:35

Ludzie uprzedzajcie starsze osoby w swoich rodzinach, żeby nie dawali się nabierać na takie oszustwa. Ja wiem, że starsi ludzi byli wychowani w zupełni innym kraju gdzie słowo było ważniejsze od pieniędzy a honor na pierwszym miejscu, ale teraz czasy się zmieniły i byle gówniarz ma w nosie zasady moralne.

Cytuję:
Po przekazaniu już gotówki i braku wieści od wnuka postanowiła zadzwonić do swojej córki i zapytać, jak młody człowiek czuje

Dlaczego nie zrobiła tego zaraz po telefonie od wnuczka? Pytanie bez odpowiedzi...

00

mądry polak po szkodzie ~mądry polak po szkodzie (Gość)05.01.2011 11:48

"Aman" napisał(a):
Dlaczego nie zrobiła tego zaraz po telefonie od wnuczka? Pytanie bez odpowiedzi...

Gdyby babcia zadzwoniła na policję i zapytała co ma robić, urządziliby zasadzkę przed blokiem babci i po zawodach.

00

Aman Amanranga05.01.2011 15:28

"madry-polak-po-szkodzie" napisał(a):
Gdyby babcia zadzwoniła na policję i zapytała co ma robić, urządziliby zasadzkę przed blokiem babci i po zawodach.

Do córki znała telefon a na policję mogła nie znać.

00

Men-Da ~Men-Da (Gość)05.01.2011 22:59

Ciekawie byłoby poczytać o pierwszym przypadku oszustwa "na babcię/dziadka", czyli dzwoni jakiś senior/seniorka do jakiegoś młodego i mówi np. że potrzebuje pilnie pieniędzy np. na datek dla Ojca Dyrektora albo nową sztuczną szczękę, a po pieniądze zgłosiłby się oczywiście kolega z kółka różańcowego :))
Seniorzy do dzieła, tylko nie zapomnijcie mi odpalić procentów za pomysł :))

00

Tartu Tarturanga06.01.2011 12:02

Dziwne

00

Aman Amanranga06.01.2011 12:07

"Tartu" napisał(a):
Dziwne

Co takiego uważasz za dziwne. Dla mnie dziwne jest to, że ludzie dają się nadal naciągać mimo różnych kampanii w mediach.

00

Tartu Tarturanga06.01.2011 12:24

No właśnie to ... że tyle o Tym się mówi.
A starsi ludzie to raczej oszczędne osoby i dusi grosze.
Dziwi mnie to że dają się tak nabrać.
A może zdawało im się że mają taką kase ....

00

Aman Amanranga06.01.2011 12:39

"Tartu" napisał(a):
A starsi ludzie to raczej oszczędne osoby i dusi grosze.

Odnoszę podobne wrażenie widząc wypowiedzi emerytów, że mają za małe emerytury a potem gotowi są oddać ciężko zaoszczędzone pieniądze komukolwiek.

00

Piotr Włostowic ~Piotr Włostowic (Gość)06.01.2011 22:18

"epiotrkow.pl" napisał(a):
70-letnia tomaszowianka straciła pięć tysięcy

A mogła przecież stracić życie. Dlatego podziękujmy panom oszustom za ludzkie podejście do sprawy. Nie widzę powodu, by ich szukać i karać. Widocznie pieniądze tym panom były potrzebne. A 70-letniemu człowiekowi na cóż kasa?

00

Nowy komentarz
reklama

Społeczność

Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!

Życzymy miłego przeglądania naszej strony!

zamknij komunikat