Zgodnie z planem który podał broda:
http://www.bip.piotrkow.pl/upload/200906191234109ql023eg3unm.pdf
Wloty ze "starej" Łódzkiej nie będzie. Ja się wogóle zastanawiam kto to zaprojektował i jaki sens jest robienia ronda dla skrzyżowania w kształcie T? Myślałem, że ktoś pomyślał i do tego ronda dociągnięta zostanie bezpośrednio Hutnicza, Wysoka, Łódzka (w tym stara) i Armii Krajowej. Wtedy budowa ronda miała by sens. A tutaj zrobiono skrzyżowanie Hutnicza/Wysoka i ten twór podłączono do ronda. Nie będzie zjazdu na starą Łódzką - ogólnie ten projekt to jakaś masakra a cała ta przebudowa to wyrzucanie pieniędzy w błoto. Zdaje się, że pobożny tak się śpieszył z tym projektem żeby się pokazać, że zapłacimy teraz za komunikacyjną fuszerkę.
Przejeżdżałem wczoraj ul. Łódzką w kierunku centrum miasta. O ile dobrze widziałem, w powstającym rondzie u zbiegu Al. Armii Krajowej, ul. Łódzkiej, Wysokiej i Hutniczej brakuje wlotu z tzw. starej Łódzkiej. Dziwne, bo według planów miał być. Czyżby znowu zadziałały mądre głowy z MZDiK-u? Czy może ktoś to wyjaśnić, zanim będzie za późno???
Wiosną 2006 roku na osiedlu Łódzka odbyło się spotkanie urzędników z mieszkańcami poświęcone planowanej przebudowie ul. Łódzkiej. Na spotkaniu tym przedstawiono plany, na których rondo to miało 5 wlotów: Armii Krajowej, stara Łódzka, Wysoka, Łódzka, a 5, wjazd miał być na tereny inwestycyjne za Kauflandem. I mogło być tak pięknie, ale niestety ekipa Pobożnego robi wszystko na odwal i oszczędzając na czym się da - vide niedawne remonty 12 ulic w mieście - w większości przypadków położono asfalt bez krawężników jak w jakiejś zapyziałej wiosce.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!