Tak się kończy brawura, brak przestrzegania procedur i buta polityków. To lądowanie w ogóle nie powinno się odbyć w tych warunkach. Lotnisko było bardzo słabo wyposażone w pomoce nawigacyjne i była fatalna pogoda i mgła. Na lotnisku cywilnym wyposażonym w system ILS kategorii 1 nie można lądować we mgle jeżeli widoczność jest poniżej wysokości decyzji nie mniejszej niż 60 m (200 stóp) oraz widzialności nie mniejszej niż 800 m lub zakresie widzialności na drodze lądowania nie mniejszym niż 550 m. A to lotnisko nie miało systemu ILS więc przy mgle nie można było lądować ! I tyle w temacie !
Komuniści czy liberałowie wyhodowali tą prymitywną część społeczeństwa pozbawioną wartości ludzkich, patriotycznych i solidarnościowych oraz zdolności samodzielnego racjonalnego i logicznego myślenia ? Zresztą to obojętne bo jedni i drudzy działają i działali na szkodę tego narodu.
assa co ty p.... Ja nie wymagam żeby po mnie ktokolwiek się wzruszał. Jest tyle bezimiennych śmierci na drogach i myślisz że ktoś płacze poza najbliższymi ? To tylko statystyka, spotkałeś kiedyś kogoś z tych ludzi z samolotu osobiście? Ich najbliżsi to są osoby dotknięte tragedia. A głosowałem na PIS ale poza chwilowa utrata rozsądku nie zrobię tego więcej bo niczym nie różni się od reszty.
Pamiętam ten dzień z samego rana, byłem wtedy w Pradze w hotelu z wycieczkowiczami, ja jako kierowca autokaru, zaraz po śniadaniu o 9.00 wszedłem na internet by sprawdzić trasę przejazdu i przypadkowo wszedłem na Onet.pl i zaniemogłem kiedy rzucił mi się obraz z informacjà o katastrofie samolotu prezydenckiego... Płakałem...
Swoją drogą, ciekawe ilu jeszcze wierzy że to był wypadek... Podobnie jak historia z WTC czy Pentagonem...
Nie ma przypadków. Są tylko znaki od Boga.Wyniosłość kroczy przed porażką. A duch pyszny przed upadkiem.
Przestańcie przesadzać, to jak z JP2 kto chce współczuć i płakać ten to robi. Nie jest to obowiązek każdego z nas. Nie byli to moi najbliżsi więc jak zginęli nie wzrusza mnie to.
Zwykła sobota,pamiętam,bylam w pracy... Klienci zaczęli mówić o tym,nie bardzo chciało się w to wierzyć,telefon...Każdy potwierdzał...internet oszalał...
A mnie było ich szkoda i jest nadal,to byli ludzie...
Nie ważne jaka partia...
Nie ważne o co walczyli...
Ważne,że czuli ból,strach... :/
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!