Panowie, przejdźcie się obok apteki Słoneczna - po ostatnich wydarzeniach i słowach, jakie padły, potrzebujemy Was bardziej niż kiedykolwiek na ulicach.
Czy ten pan po lewej mógłby w końcu przestać robić takie kwaśne miny na zdjęciach co miesiąc?
Ja myślałem że w dzisiejszych czasach nikt nie wierzy w takie ciemnoty i nie zajmują się zdewociałymi głupotami.
Idą ojcowie z synami a jeśli syn nie ma 18 lat bo to jest dla pełnoletnich.
...a ja tylko przypomnę słowa ks. Tischnera
"Pobożność jest niezwykle ważna, ale rozumu nie zastąpi."
5 Wszystkie swe uczynki spełniają w tym celu, żeby się ludziom pokazać. Rozszerzają swoje filakterie i wydłużają frędzle u płaszczów. 6 Lubią zaszczytne miejsca na ucztach i pierwsze krzesła w synagogach. 7 Chcą, by ich pozdrawiano na rynkach i żeby ludzie nazywali ich Rabbi4. 8 Otóż wy nie pozwalajcie nazywać się Rabbi, albowiem jeden jest wasz Nauczyciel, a wy wszyscy braćmi jesteście. 9 Nikogo też na ziemi nie nazywajcie waszym ojcem5; jeden bowiem jest Ojciec wasz, Ten w niebie.
Jeden z piszących podpisuje się jako "Katolik".
Ciekawe czy wie co to znaczy...
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!