Burmistrz chyba nie wie co mówi!!! Radni 27.08.2015 uchwalili stawki 6zł za segregowane i 12 za niesegregowane!!! Burmistrz mówi, że 6,50 łamie fundamenty systemu - he he he!!! A dlaczego nie uwzględnia tych co zadeklarowali, że płacą za śmieci niesegregowane przecież jest ich grubo ponad tysiąc w Gminie! Burmistrz jednak przelicza wszystkich jakby płacili według niższej stawki a to wprowadzanie w błąd przelicza na 14120 osób płacących za śmieci (a radni dostali ponoć materiały, że płaci 14200osób) a ta nadwyżka z 1200 płacących stawkę podwójną to co zniknęła? A ile zapłacili w tym roku wczasowicze posiadający domki letniskowe w Gminie? A gdzie jest te 2500 mieszkańców Gminy, którzy nie płacą za śmieci, może wyparowali? Wszystkich w gminie zameldowanych jest około 16800 osób. Powodzenia Panie Wojtku oby tak dalej!
Do sędziego
Prawo i Sprawiedliwość dało mu szansę w wyborach ale Burmistrz jej nie wykorzystał.........
Luzik dobrze piszesz Panią Okulistkę wyrzucili ,bo proponowali jej malutka klitkę w podziemiach budynku Przychodni i się nie zgodziła. A przecież za darmo tam nie była płaciła za pomieszczenie co miesiąc czynsz. Jeszcze trochą to cała Przychodnią sprywatyzują i wtedy zobaczymy
"a za to moglibyśmy np. wybudować boisko czy plac zabaw"... - to żeś facet walnął, jak łysy grzywą o kant kuli.
Im mniej zostanie w kasie miasta, tym lepiej dla mieszkańców, bo takie oszołomy mniej ukradną/roztrwonią, paniał?
Boisko za 100 tysięcy.. kur.. jego mać. to co na tym boisku będzie? Złote bramki.
Niegospodarność widać jak na dłoni.
o choroba to radni dali mniej niż chciał Burmistrz? Brawo!!!! po co mu ta kasa jak ma wolne środki w budżecie. bo inwestycje stoją i się rozglądają.
szkoda a miało być tak pięknie roznosiłem Panu Ostrowskiemu ulotki a ten się na mnie wypiął jak do niego przyszedłem z kłopotem a teraz straszy, że za śmieci będę płacił 6,50 a radny mi powiedział, że Panu Ostrowskiemu matematyka nie idzie za dobrze i ma coś z pamięcią bo uchwalili 6,00 za segregowane, no sam już nie wiem co mam myśleć.
Niech sprawdzą firmę ktora wygrała przetarg tzn, który dołek zasypują w okolicy :)
do przed mówcy worki się odbiera w MZK przy ul. Rynek a nie w Urzędzie Maista
Burmistrz chciałby zabrać mi więcej pieniędzy bo wydałby na to na co chce. A radni brawo że się nie zgodzili bo pieniądze mam w portfelu. Swoją drogą mogę za śmieci zapłacić 100 na miesiąc jak mi drogę załata a nie boisko zrobi do którego iść muszę po błocie.
Mamy już BOM , spady z UM Piotrków za to , że żonka siedzi na ciepłej posadzie w TBS , za chwilę dołączy zastępca skarbnika , zastępca sekretarza , rzecznik prasowy burmistrza , brawo panie ostrowski - zostaniesz szybciej rozliczony niż myślisz ; radnych za śmieciowe oszustwo i kupczenie stołkami u niektórych radnych masz już w opozycji - idziemy....
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!