http://www.petycjeonline.com/500_z_na_kade_dziecko_bez_wzgldu_na_dochod
To błąd PIS-u i zapłaci za to przy wyborach następnych .Co ja ma z tego czy rodzina z jednym dzieckiem nic z tego nie mamy .Patologia będzie się rzerzyć coraz bardziej .Moim zdaniem było ten temat zostawic a podnieść wolną kwotę od podatku do 12 tysięcy a wiek emerytalny do 63 dla męszczyzn i 60 dla kobiet .Zwolniło by to miejsca pracy a kwotę wolną by odzczuli wszyscy mając więcej kasy w portwelu każdego miesiaca i do tego zerowy vat dla dzieci.W tyym układzie jedni dostają za nic kasę i do roboty tylka nie ruszą a reszta będzie obciażana podatkami żeby stykało na 500+
Pani Stachaczyk jak zwykle zadawała pytania i sama sobie odpowiadała. Nie dała dojść do głosu swojemu gościowi. Nawet jak próbował odpowiedzieć to go zagłuszała.
Hmmm....na pewno chodzi tu o 500+ ? Skoro do wypłaty na dziecko jest po równe 5 stówek, to skąd się wzięła końcówka "47 złotych" ? I na ośmioro dzieci jest raczej do wypłaty 4 tysie a nie 8.
Jakie radio, taka audycja. Jaka audycja, taka prowadząca. "Dziennikara" ;)
Tę swoją weryfikację, sprawdzanie i stanie na straży "prawidłowego wykorzystania pieniędzy z programu 500+" MOPR niech sobie wsadzi w ... I tak specjalnie to nic nie daje, a dookoła widać, jak pięknie patologia się rozrasta, płodzi kolejne dzieci i chla do upadłego, bo może, bo ma za co, bo nie musi się starać o kasę jak normalny człowiek pracujący :)
Ta cała polityka prorodzinna PISu jest tak samo udana i prawdziwa, jak "bogobojność" tej partii ;)
Nie życzę sobie rozdawania moich pieniędzy. To urąga mojemu codziennemu wysiłkowi, gdyż pieniądze owe odbierają wyłącznie rodziny dysfunkcyjne. Za odebraną gotówkę zakupią oczywiście alkohol i będą się upijać i bić na wzajem. No i oczywiście zwiększy się dziura budżetowa! Z tego powodu ja zrzekam się pieniędzy na moje drugie dziecko, z troski właśnie o nasz państwowy budżet. Bo tak rozdać pieniądze to jakby spalić banknoty, one znikną w czeluści patologii...
Nie wiem jak wy, ale ja mam zamiar posiadać tyle dzieci, na ile sami z mężem będziemy w stanie je utrzymać. Nie chcę żeby Podatnicy żywili moją rodzinę. Skoro ją założyliśmy, to znaczy że stać Nas na jej utrzymanie. Teraz sfora darmozjadów będzie robić po 5-6 dzieci, tylko po to żeby mieć jeszcze więcej. Mam nadzieję że program upadnie a rodzice pójdą pracować. Niech Państwo postawi na publiczne darmowe żłobki i da szansę zarobku zamiast rozdawać darmozjadom na każde kolejne dziecko po 500 zł. Z tego budżetu mogły powstać nowe miejsca pracy a nie kolejne patologiczne przywileje.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!