We wczorajszym Dzienniku Łódzkim jest fajne ogłoszenie o tym, że ktoś pomaga zdobyć taką dotację. W dziale ogłoszeń to jest. Kto dociekliwy, ten znajdzie. Podany jest numer telefonu, kto ciekawy, niech dzwoni.
W takim systemie jesteśmy uwięzieni.
Ale położysz sobie dębowe panele i skapnie jeszcze na parapetówę.
News pojawił się w czwartek, czas na składnie wniosków kończy się w piątek. Nie wiem czy zdążę napisać biznes plan.
http://naszpiotrkow.blogspot.com/
W "minionym" (piszę w cudzysłowie, bo wg mnie on ciągnie się do dzisiaj, tylko się ciutkę zmienił) ustroju trzeba było mieć kogoś, kto załatwił pralkę, meble, odkurzacz czy telewizor. Dziś trzeba znać kogoś, kto załatwi pracę, dotację z PUP-a, czy dotację z UE. System ten sam, tylko zapotrzebowania inne.
A ogłaszają się też tacy, co przygotowują na zlecenie prezentacje maturalne, piszą prace magisterskie i licencjackie (doktoratów, póki co, jeszcze nie...) - wystarczy uzgodnić cenę. W końcu do obrotnych świat należy :)
Więc w sobotę ukaże się kolejny news, że było do rozdysponowania 50 dotacji, ale chętnych nie było, choć liczyli na setkę zgłoszeń. PUP znowu wyszedł na przeciw potrzebom bezrobotnych :)
Nie piszą tylko "pomagają w napisaniu". Pewna firma "pomagająca" pisać pracę często ogłasza się na puppiotrkow.pl, że szukają ludzi do pisania. Z tego co słyszałem to prace doktoranckie też "pomagają" pisać.
Miało być "naprzeciw" oczywiście. Przepraszam za błąd.
zastanawiam się co w takim razie należy wpisać w rozdziale Misja i Wizja Firmy? Jakieś bzdury typu zdobywanie nowych rynków, zaspokajanie potrzeb klientów, czy napisać prawdę, że misją firmy jest wyciagnięcie 21 tys z PUP-y.
Znam takie przypadki. Firmy powstawały tylko po to żeby wyciągnąć dotacje a następnie zwijały się.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!