Jeszcze obowiązkowe prasówki u Harazińskiego, dziś dzięki niemu historię mam w jednym palcu. Pod koniec życia handlował książkami na hali... do dziś je mam. Matematyki uczyła p. Szyma.
Pamięta ktoś p. Gogolewskiego od muzyki? Człowiek żywcem wyjęty z przedwojnia.
Pietruszki wszyscy się bali jak przeszedł z "Jedynki". Litych - wieczny zastępca dyrektora i super człowiek.
Jeszcze p. Kosmalska od chemii, można było się zakochać - niekoniecznie w chemii...
Poza tym super atmosfera, zimą lodowisko... Najlepsza podstawówka swojego czasu w mieście. Aż się łezka w oku kręci...
Pamiętam te początki.Najpierw 11-tka,później około miesiąca 14-tka, no i w końcu 15-tka. Pierwszy samodzielny przejazd autobusem z Wyzwolenia do szkoły (14-tki) do której nie trafiłam (nie zapomnę tego do końca życia)i dopiero na dzień następny zawiozła mnie mama. Później tafiałam już sama. Oczywiście z sentymentem wspominam p.Zatorską,p.Litycha, p.Pankiewicz,p.Pietruszkę no i oczywiście państwo Warzochowie. Zapomniałam jak nazywała się pani od śpiewu.A to już 50 lat!!!!!!!!!!!!! Naprawdę???
Chodziłem i skończyłem edukacje w SP nr 15. Wychowawcą moim była Jadwiga Kacperczyk ,a później Jan Trzaska. Szkoda,, że komentując i wydają ocenę ludzie nie podpisują się z imienia i nazwiska. Pozdrawiam Jacek Lis 1974-1982
Byłam pierwszym rocznikiem tej szkoły ,wszystko nowe śliczne duże a teraz tylko wspomnienia wspomnienia wspomnienia i żal minonych lat Pan dyrektor Pirtruszka no i nasza Pani Arkuszyńska która była z nami przed całe 8 lat - miło tak powspominać
wspaniała pani Kudyba , Olczyk , dyrektor Pietruszka to byli nauczyciele oddani dla uczniów i szkoły.
Moja kochana szkoła - Mimo, że zakończyłam tam naukę w 2004 roku - wspominam ją z sentymentem :)
Rocznik 1976-1984. Bardzo miło wspominam te lata. Boisko, zimą lodowisko przy dźwiękach muzyki, pierwsze miłości, pierwsze papierosy "we wnęce". Cudowne lata!
Pietruszka, Litych, Trzaska..........pamiętacie jeszcze te nazwiska
Starostecka ,Flaga i Łabuzińska jako postrach szkoły. Gronowski , Łabuzińki, Gala, Wożniak ,Gulczyńska Dąbrowska,Zielonka, Brylski Malec Sącińskai, Pani Lodzia (woźna) stojąca przy wyjsciu z paskiem. Kurde jak pięknie powspominać , aż mi się cieplej zrobiło
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!