Chce wrócić do ogrzewania na drewno i węgiel. Umiejętne palenie tym paliwem nawet nie wytwarza dymu.
A teraz co mam pięć na pellet i najtańszy kupuje po 1350 za tonę i wystarcza na nieco ponad miesiąc przy niższych temp.
A ja mam pompę ciepła i fotowoltaikę - ogrzewanie i prąd za darmo!!!
Jeszcze nie składałem papierów o dotacje, ale w ubiegłym roku wymieniłem węglowy piec na gazowy. Od razu dodam że NIGDY nie paliłem śmieci, butelek itd. Zawsze koszt ogrzewania domu 160 m2 wynosił +~ 3000 na cały sezon zimowy. Odkąd stałem się eko 1800 za dwa miesiące. Sami Państwo widzicie ile kosztuje mnie ta ekologia. Plus faktycznie stała temperatura w domy i czysta ekonomia niestety na mega minus. Dobrze że nie sprzedałem starego pieca, bo jak władymir zakręci gaz to grozi mi zamarznięcie w przyszłą zimę. Generalnie w piważaniu mam już chyba tą dotację. Wszystko byłoby Ok gdyby nie nasze marne zarobki w parze z podwyżkami cen
Jeszcze nie składałem papierów o dotacje, ale w ubiegłym roku wymieniłem węglowy piec na gazowy. Od razu dodam że NIGDY nie paliłem śmieci, butelek itd. Zawsze koszt ogrzewania domu 160 m2 wynosił +~ 3000 na cały sezon zimowy. Odkąd stałem się eko 1800 za dwa miesiące. Sami Państwo widzicie ile kosztuje mnie ta ekologia. Plus faktycznie stała temperatura w domy i czysta ekonomia niestety na mega minus. Dobrze że nie sprzedałem starego pieca, bo jak władymir zakręci gaz to grozi mi zamarznięcie w przyszłą zimę. Generalnie w piważaniu mam już chyba tą dotację. Wszystko byłoby Ok gdyby nie nasze marne zarobki w parze z podwyżkami cen
O te 5tyś zdrożały piece więc to dofinansowanie tyle warte co Tusk w Polsce .
Drzewo właśnie dzisiaj sprzedali w lesie tak z 600m^2 (ludzie wykupili ) wiec to pokazuje jak na minę się nie nudzić np z gazem lub eko groszkiem (węglem )
Za 5tyś to ja pieca nie kupie.Chcecie być eko to mi dajcie 100%na niego.Ja już z niejednego chleba piec jadłem i nie dam sie w karolka zrobić.Kiedys jakos wszystkim sie paliło co było pod ręką żeby woda była ciepła zeby sie ukumpać a teraz oszołomy ekoterrorysty wymyślają smogi itp.
Ekoterroryzm już nie raz wystawił ludzi do wiatru! Olej opałowy i gaz to w tym momencie strzał w oba kolana! Prąd za moment pójdzie 100% w górę, węgiel be, drewno be to w końcu co??? A pomyślał ktoś żeby do paliw stałych dosypywać sorbentu ER 1 ??? Problem smogu i smrodu z dymu węglowego oraz szkodliwych związków zostałby rozwiązany w najprostszy z możliwych sposobów.
Doceniamy za wyłączenie AdBlocka na naszym portalu. Postaramy się, aby reklamy nie zakłócały przeglądania strony. Jeśli jakaś reklama lub umiejscowienie jej spowoduje dyskomfort prosimy, poinformuj nas o tym!
Życzymy miłego przeglądania naszej strony!